Crypto Nieuws

CryptoNL Trading Advice: Bitcoin koers corrigeert, maar wat nu?

Allereerst willen we CryptoNL Trading Advice bedanken voor deze Bitcoin (BTC) koers analyse. Vergeet hen niet op Twitter te volgen door hier te klikken!

LET OP: dit is géén financieel advies!

Zo de vakantie is weer achter de rug. Hopelijk hebben jullie allemaal kunnen genieten in deze bijzondere tijd. Vandaag is het weer tijd voor een kersverse Bitcoin koers analyse.

Zoals jullie waarschijnlijk wel hebben gemerkt is de koers de afgelopen weken flink gestegen. De longterm downtrendlijn is gebroken en en de koers is blijven hangen op de highs van juli 2019, daar waar de downtrend is begonnen.

Weekgrafiek Bitcoin

Bitcoin koers weekgrafiek
Bron: TradingView

We zien op de weekgrafiek dat de RSI is afgewezen op de 70 lijn en momenteel daalt richting de EMA-12. Er is nog genoeg bullish momentum aanwezig en zolang de EMA-12 stand houdt ben ik niet bang voor een enorme drop.

3 dagen grafiek Bitcoin

Bitcoin koers 3 dagen grafiek
Bron: TradingView

Op de 3 dagen grafiek kunnen we het volgende waarnemen. In het lichtgroen zijn we een ascending broadening wedge ontstaan, maar met de donkere groene lijn erbij kan het ook een rising wedge zijn. Ik zelf kijk het meest naar de broadening wedge omdat zelfs als de rising wedge zou uitspelen, we hoogstwaarschijnlijk gewoon in de broadening wedge zullen blijven. Longterm is dat het level die ik in de gaten hou en, zolang we daar boven zitten, gaat mijn voorkeur naar de bulls. Aan de onderkant van de broadening zien we ook een daily support zone liggen met de openstaande CME gap er net onder.

Daggrafiek Bitcoin

Bitcoin koers daggrafiek
Bron: TradingView

Op de daggrafiek zien we dat de Bitcoin koers al aantal dagen zijwaarts beweegt in de range (gele lijnen). De RSI kruipt weer richting de EMA-12 met aardig wat bearish momentum. Met een MACD die bearish gekruist is, is de kans aardig aanwezig dat we de onderkant van de zijwaartse range nog eens gaan bezoeken. Maar dat is afhankelijk wat de Bitcoin koers op de 4-uur-grafiek vandaag gaat doen.

4-uur-grafiek Bitcoin

Bitcoin prijs 4-uur-grafiek
Bron: TradingView

Zoals je hier boven kunt zien is de oranje uptrend lijn bearish gebroken en ook al getest, maar weten we nog steeds een higher low neer te zetten. Maar ook op deze chart verwacht ik ook dat we even richting de onderkant van de range gaan opzoeken. De EMA-8, -21, -55 en -100 kruisen bearish en ook de RSI en MACD staan er niet gunstig voor, althans als je aan de kant van de bulls staat.

Zolang we op de hogere timeframes sluiten boven $10.4k blijf ik, op langere termijn, bullish op de Bitcoin koers.

Wil je op de hoogte blijven van de koersen van diverse altcoins en BTC. Volg dan eens ons announcement channel of kom gezellig mee kletsen in onze chat.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN