Bitcoin Nieuws

CryptoMichaël: waar gaat de Bitcoin koers nu heen?

Wij van CryptoBenelux willen eerst CryptoMichaël bedanken voor deze Bitcoin (BTC) koers analyse. Vergeet hem niet te volgen op Twitter om op de hoogte te blijven van al zijn laatste analyses.

LET OP: dit is géén financieel advies!

De Bitcoin koers laat al enige tijd kracht zien, daar de koers van $9,500 naar $12,500 sprong in de laatste twee maanden. Echter, is er een kortstondig einde gekomen aan deze opgaande bewegingen? Het lijkt er wel op, aangezien de dollar een klein beetje kracht laat zien. En wanneer de dollar een beweging maakt, dan worden assets zoals goud, zilver en Bitcoin snel weer ‘gedumpt’.

Laten we echter de grafieken erbij pakken om te kijken hoe de Bitcoin koers er momenteel uitziet en waar hij heen gaat.

Daggrafiek Bitcoin koers

Bitcoin koers daggrafiek
Bron: TradingView

De daggrafiek laat een paar belangrijke elementen zien. Allereerst lukte het niet om door de $12,000 heen te breken, aangezien de koers van Bitcoin weer terug is onder dit niveau.

Vervolgens laat de grafiek ook nog een openstaand CME gap zien op $9,700. Deze gaps worden negen van de tien keer gesloten, dus dat is iets om in de gaten te houden.

Waarom? Er is ook negatieve divergentie, welke bevestigd wordt wanneer de koers van Bitcoin onder het $11,400-11,600 niveau daalt. Als dat gebeurt, dan is het aannemelijk om te verwachten dat de koers van Bitcoin richting de psychologische grens van $10,000 gaat.

2-uur-grafiek Bitcoin koers

Bitcoin koers 2-uur-grafiek
Bron: TradingView

De uitbraak boven $12,000 kan worden bestempeld als een ‘fake breakout’. Zo’n fake breakout laat vaak een beweging boven de vorige weerstand zien, waarna er te weinig kopers instappen om de breakout te verzilveren.

Wat houdt dit in?

Zoals de grafiek laat zien, zitten alle stop/loss levels van de shorts (mensen die anticiperen op een mogelijke koersdaling) boven de vorige weerstanden. Deze worden door de recente koersbeweging als het ware er uit getikt, waardoor er genoeg liquiditeit is om de markt te keren en de andere kant op te gaan.

Cruciaal voor bevestiging van een echte doorbraak is het behouden van het vorige weerstandsniveau, welke mislukte met het $12,000 niveau. Hierdoor zakte de koers terug in het zijwaartse gebied tussen $10,800 en $12,000 en heeft het steun gevonden op $11,600.

Daggrafiek Amerikaanse dollar

Bron: TradingView

Daar waar Bitcoin het aan de bovenkant probeerde en faalde, doet de U.S. Dollar Currency Index (DXY) precies het tegenovergestelde met de onderkant. Indien de index weer boven het 92.75-93 punten niveau verschijnt, dan kan er een voortgang naar boven ingezet worden richting het 95 punten niveau.

Waarom is dit belangrijk? Wanneer de USD zwakte laat zien, dan vlucht men richting veilige havens als goud, zilver en Bitcoin. Wanneer de USD sterkte laat zien, dan vlucht men weer terug richting de USD.

In dat geval, wanneer de USD een koersbeweging omhoog gaat maken, is het aannemelijk dat Bitcoin een verdere koersdaling tegemoet gaat zien.

Waarschijnlijk scenario Bitcoin koers

Bron: TradingView

Het meest waarschijnlijke scenario vind ik het doorgaan van de zijwaartse bewegingen. Zeker gezien het feit dat EUR/USD en de Amerikaanse dollar een kleine trend reversal laat zien, is het meer aannemelijk om een daling en consolidatie te verwachten voor Bitcoin.

In dat geval zal het $12,100-12,200 niveau bevestigd worden als weerstand, waarna de koers van Bitcoin verder naar beneden gaat in stapjes. Gaat dit in één keer? Nee, dit kan soms enkele weken duren voordat er een daling plaatsvindt.

Dit heeft de markt eerder gezien, aangezien de periode na de halving ongeveer gelijke trend gaf met saaie, zijwaartse bewegingen. Echter, wanneer de koers van Bitcoin wel echt door het $12,000 niveau breekt, dan is de markt los en kunnen we van de bull markt spreken.

Vond je deze analyse nou ook zo top en wil je op de hoogte blijven van alle analyses die CryptoMichaël maakt? Volg hem dan op Twitter door hier te klikken of klik op het plaatje hieronder!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN