Ripple

Ripple geeft aan dat meer dan 20% van de ODL-transacties XRP gebruiken

Ripple – het bedrijf achter de cryptocurrency XRP – heeft aangegeven dat meer dan 20%, van alle transacties op zijn wereldwijde netwerk van financiële instellingen, nu de cryptocurrency van het bedrijf gebruikt. Dit maakte Asheesh Birla, senior vice-president product- en bedrijfsontwikkeling van Ripple, in een reeks tweets bekend.

Birla gaf aan dat de On-Demand Liquidity (ODL) -oplossing van het bedrijf, die grensoverschrijdende betalingen met XRP als overbruggingsvaluta mogelijk maakt, steeds vaker wordt gebruikt in RippleNet transacties.

“Al met al een interessante tijd om in crypto te zijn (wanneer eigenlijk niet?). Het voelt alsof het potentieel, dat we al vroeg zagen om blockchain te benutten en te heroverwegen hoe we waarde kunnen verplaatsen zonder een centrale tegenpartij, op de rand van iets buitengewoons staat.”

Volgens Birla neemt het gebruik van XRP in geldovermakingen toe, naast de toenemende institutionele acceptatie van crypto-activa in het algemeen.

“Wat zijn de redenen hiervan? Waarschijnlijk wereldwijde onzekerheid met fiat-valuta’s, en veel in de crypto-industrie die zich richten op nut, meer dan alleen speculatie. Voorbeelden zoals Dogecoin terzijde, er is een nieuwe, groeiende focus op de use case van een asset, en de tastbaarheid ervan.”

Birla ging verder met:

“We zien een samensmelting van de oude wereld en de nieuwe. Het is slechts een kwestie van tijd voordat banken custody-diensten aanbieden, bedrijven met die capaciteiten overnemen en mogelijk zelfs crypto-leningen aanbieden omdat ze de interesse van consumenten in DeFi zien.”

De Ripple-directeur zegt ook dat door dollar gesteunde stablecoins zoals Tether ook laten zien dat ze sterke use-cases hebben, waardoor consumenten zonder bankrekeningnummer en mensen buiten de VS een manier krijgen om toegang te krijgen tot de Amerikaanse dollar.

$2 miljard aan volume verwerkt

Eerder deze week plaatsten wij een artikel over het feit dat de CEO van Ripple, Brad Garlinghouse, aangaf dat het crypto-gebaseerde platform voor grensoverschrijdende betalingen van het bedrijf tot nu toe $2 miljard aan volume heeft verwerkt.

Garlinghouse merkte ook op dat het totale volume op het platform 11x gestegen is tussen juli 2019 en juli 2020, en dat Ripple’s partner, MoneyGram, nog steeds de belangrijkste gebruiker van het overmakingsnetwerk is en gebruikt het om ongeveer 10% van zijn transacties tussen de VS en Mexico te verwerken.

Wat betreft het gebruik van XRP door Ripple in de toekomst, zei Garlinghouse dat het bedrijf zijn strategie zal voortzetten om de acceptatie van de op twee na grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie te stimuleren.

“Ripple heeft geen plannen om de strategie te resetten. We willen XRP gebruiken om ‘real-world problem’ van $10 biljoen op te lossen, zoals grensoverschrijdende betalingen werkt … Meer dan twee dozijn klanten zijn aan boord met ODL, waaronder MoneyGram, goLance, Viamericas, FlashFX, Azimo en ga zo maar door.”

Ripple wil de Amazon van dde crypto-markt worden

Het is echter zo dat de prestaties en de groei van Ripple, tot nu toe, geen directe invloed hebben gehad op de XRP koers. Dit komt voornamelijk omdat de cryptocurrency geen belangrijke rol speelt in de diensten die het bedrijf levert. Dit is echter iets wat Ripple probeert op te lossen. Zo werd eerder deze maand al duidelijk dat Ripple zich steeds meer wil gaan focussen op het verbeteren van de blockchain en om XRP belangrijker te maken in het geheel.

Daarnaast zie de CEO van Ripple, Brad Garlinghouse, dat het bedrijf de Amazon van de crypto-markt wil worden. Hij zei het volgende:

“Amazon is begonnen als boekverkoper en verkocht alleen boeken. We zijn toevallig begonnen met betalingen. Over twee jaar zul je zien dat Ripple voor betalingen als wat Amazon voor boeken was.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN