XRP nieuws

Ripple’s ODL heeft $2 miljard aan volume verwerkt

In een reeks tweets gaf de CEO van Ripple, Brad Garlinghouse, aan dat het crypto-gebaseerde platform voor grensoverschrijdende betalingen van het bedrijf – dat is ontworpen om XRP te gebruiken om geld over de hele wereld te versturen – tot nu toe $2 miljard aan volume heeft verwerkt.

Garlinghouse merkte ook op dat het totale volume op het platform 11x gestegen is tussen juli 2019 en juli 2020, en dat Ripple’s partner, MoneyGram, nog steeds de belangrijkste gebruiker van het overmakingsnetwerk is en gebruikt het om ongeveer 10% van zijn transacties tussen de VS en Mexico te verwerken.

Hij tweette het volgende:

Wat betreft het gebruik van XRP door Ripple in de toekomst, zei Garlinghouse dat het bedrijf zijn strategie zal voortzetten om de acceptatie van de op twee na grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie te stimuleren.

“Ripple heeft geen plannen om de strategie te resetten. We willen XRP gebruiken om ‘real-world problem’ van $10 biljoen op te lossen, zoals grensoverschrijdende betalingen werkt … Meer dan twee dozijn klanten zijn aan boord met ODL, waaronder MoneyGram, goLance, Viamericas, FlashFX, Azimo en ga zo maar door.”

Ripple vertrouwt op crypto-beurzen om fiatgeld van financiële instellingen te accepteren en de equivalente waarde in XRP naar een overeenkomstige beurs in een ander land te sturen, waar het vervolgens weer wordt geconverteerd naar fiat-valuta.

Ripple heeft meer dan $32,55 miljoen aan XRP verkocht

Het bedrijf bezit meer dan de helft van het totale aanbod van XRP. In zijn laatste rapport over de status van zijn holdings zei Ripple dat het in het tweede kwartaal van 2020 $32,55 miljoen aan XRP heeft verkocht, in een poging de overmakingsliquiditeit van XRP te vergroten. Volgens het rapport kocht het bedrijf ook XRP op de secundaire markt via zijn dochteronderneming XRP II.

De aankondiging van Ripple dat het XRP op de secundaire markt heeft gekocht, heeft geleid tot een nieuw debat over de staat van de cryptocurrency.

Het nieuws over Ripple schoot direct naar de voorpagina van de Ripple-subreddit, waar een poster suggereerde dat de XRP-aankopen een bullish signaal zouden kunnen zijn voor het actief:

“Het feit dat Ripple is gestopt met de programmatische verkoop van XRP op de open markt en nu terugkoopt van de open markt, is groot nieuws naar mijn mening. Het betekent dat Ripple genoeg geld verdient met hun bedrijf dat ze het zich nu kunnen veroorloven om XRP terug te kopen, waardoor het aanbod afneemt en de vraag, en dus ook de prijs, toeneemt.”

Maar niet alle cryptoliefhebbers zijn optimistisch over deze bewegingen van Ripple, waarbij sommigen de aankoop van XRP door het bedrijf gelijkstellen aan het terugkopen van aandelen. Zo gaf een Redditor het volgende aan:

“Realiseer je je wel dat de meeste CEO’s en uitvoerende teams over de hele wereld het terugkopen van aandelen hebben gebruikt als een manier om de prijs van de aandelen van hun bedrijf kunstmatig op te drijven, waardoor ze tegen een hogere prijs kunnen uitbetalen? In feite een legale manier van handelen met voorkennis.

Vervang nu het woord ‘aandelen’ met ‘XRP’ in het verhaal wat ik zojuist heb genoemd, en hopelijk zul je zien waarom dit niets meer is dan leidinggevenden van Ripple en VC’s die hun persoonlijke voorraad tegen een hogere prijs op jouw kosten willen lossen.”

Ripple wil de Amazon van de crypto-markt worden

In een eerder bericht op onze site werd duidelijk dat Ripple nu van plan is om zijn use-case uit te breiden tot veel meer dan alleen het stroomlijnen van grensoverschrijdende betalingen, in samenwerking met nationale en internationale banken. Het is namelijk zo dat, ondanks hun ongekende succes als leverancier van softwareoplossingen voor financiële entiteiten, Ripple schijnbaar tot het besef is gekomen dat de kernwaarden van het bedrijf nog steeds liggen in de bijbehorende cryptocurrency XRP en de Ripple-blockchain.

Hoewel het bedrijf voornamelijk met banken heeft gewerkt en zelf miljoenen had gefinancierd in blockchain- en cryptocurrency-startups, doet het nu dus een stap terug en herziet het zijn groeistrategie.

Volgens een artikel van de Financial Times zei Ethan Bear, het hoofd van de ontwikkelaarsinspanningen van Ripple, dat ze van “cheques schrijven naar code schrijven” gingen, wat impliceert dat het bedrijf van plan is om groots te worden door het maken van nieuwe applicaties op het Ripple-netwerk, en het hierdoor te promoten.

Garlinghouse toonde optimisme over de stap om hun blockchain-platform even waardig te maken als de hoog gewaardeerde cryptocurrency, en zei dat ze van Ripple de Amazon van de cryptocurrency-wereld wilden maken:

“Amazon is begonnen als boekverkoper en heeft alleen boeken verkocht. We zijn toevallig begonnen met betalingen. Over twee jaar zul je zien dat Ripple voor betalingen als wat Amazon voor boeken was.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN