XRP koers

Ripple’s aankondiging, dat het XRP op de open markt koopt, zorgt voor controverse

De aankondiging van Ripple dat het XRP op de secundaire markt heeft gekocht, heeft geleid tot een nieuw debat over de staat van de op twee na grootste cryptocurrency, op basis van marktkapitalisatie.

Het bedrijf achter de cryptocurrency XRP heeft in zijn Q2 Markets Report aangegeven dat het een niet nader genoemd bedrag aan XRP koopt via zijn dochteronderneming, XRP II. Ripple gaf ook aan dat het in het tweede kwartaal $32,55 miljoen aan XRP heeft verkocht via over-the-counter (OTC) -transacties, in een poging de liquiditeit te verhogen voor zijn XRP-remittance-platform, bekend als ODL.

Dit is goed nieuws voor de XRP koers?

Het nieuws over Ripple schoot direct naar de voorpagina van de Ripple-subreddit, waar een poster suggereerde dat de XRP-aankopen een bullish signaal zouden kunnen zijn voor het actief.

“Het feit dat Ripple is gestopt met de programmatische verkoop van XRP op de open markt en nu terugkoopt van de open markt, is groot nieuws naar mijn mening. Het betekent dat Ripple genoeg geld verdient met hun bedrijf dat ze het zich nu kunnen veroorloven om XRP terug te kopen, waardoor het aanbod afneemt en de vraag, en dus ook de prijs, toeneemt.”

Hij ging verder met:

“Ze doen nog steeds OTC-verkopen, maar gezien de staat van dienst van Ripple maken deze waarschijnlijk allemaal deel uit van on-boarding-contracten. Veel van deze bedrijven zullen vasthouden aan de XRP die ze ontvangen om te gebruiken in toekomstige transactiestromen.”

Anderen waren het daarmee eens, en sommigen suggereerden dat Ripple XRP kocht in afwachting van de prijsstijging. Zo zei een Redditor het volgende:

“Een terugkoop van aandelen kan vaak worden gezien als één van de meest positieve dingen die een bedrijf met zijn kapitaal kan doen om in zichzelf te herinvesteren, omdat de markt de prijs ondergewaardeerd heeft.

(Niet dat ik suggereer dat XRP een “aandeel” is)

Laat dat even bezinken…”

Of is het toch marktmanipulatie?

Maar niet alle cryptoliefhebbers zijn optimistisch over deze bewegingen van Ripple, waarbij sommigen de aankoop van XRP door het bedrijf gelijkstellen aan het terugkopen van aandelen. Zo gaf een Redditor het volgende aan:

“Realiseer je je wel dat de meeste CEO’s en uitvoerende teams over de hele wereld het terugkopen van aandelen hebben gebruikt als een manier om de prijs van de aandelen van hun bedrijf kunstmatig op te drijven, waardoor ze tegen een hogere prijs kunnen uitbetalen? In feite een legale manier van handelen met voorkennis.

Vervang nu het woord ‘aandelen’ met ‘XRP’ in het verhaal wat ik zojuist heb genoemd, en hopelijk zul je zien waarom dit niets meer is dan leidinggevenden van Ripple en VC’s die hun persoonlijke voorraad tegen een hogere prijs op jouw kosten willen lossen.”

Ripple zegt echter zelf dat het in de toekomst mogelijk XRP tegen marktprijzen zal blijven kopen, omdat het een verantwoordelijke rol lijkt te spelen bij het stimuleren van de liquiditeit in de ODL-markt van het bedrijf.

Hoe denken jullie over dit nieuws? Zijn jullie het met de eerste twee Redditors eens of toch met de laatste? Laat het ons weten op onze socials!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN