Bitcoin Nigeria

Ondernemers in Nigeria gebruiken Bitcoin voor betalingen naar China

Het is momenteel erg moeilijk voor handelaren uit Nigeria om zaken te doen met bedrijven uit China. Zo werd er vandaag een interessant stuk op CoinDesk geplaatst, waarin zij spraken met de Nigeriaanse ondernemer Chukwuemeka Ezike.

Duizenden dollars in Bitcoin naar China

Chukwuemeka Ezike stuurt maandelijks duizenden dollars aan Bitcoin (BTC) om te handelen met Chinese exportbedrijven. In ruil daarvoor ontvangt hij reserveonderdelen voor auto-onderdelen, bouwmachines, etc. voor een familiebedrijf dat zijn vader meer dan 30 jaar geleden begon. Ezike werkt fulltime bij de in Singapore gevestigde crypto-exchange Huobi als communitymanager, maar werkt daarnaast ook in het bedrijf van zijn familie.

Ezike gaf aan dat hij liever Bitcoin gebruikt omdat het sneller is dan het versturen van ouderwetse fiat-valuta’s en omdat hij het kan gebruiken om de banklimieten van $10.000 per dag te omzeilen, wat hij vaak moet doen.

Hij is echter niet de enige die dit doet. Hij gaf zelfs aan dat hij andere Nigeriaanse bedrijven helpt om soortgelijke grensoverschrijdende betalingen met Bitcoin te doen.

Zo sprak CoinDesk ook met een andere Nigeraanse ondernemer, genaamd Chimezie Chuta. Hij gaf aan dat Nigeria een aanzienlijk percentage van de goederen importeert, die veelal worden gekocht bij Chinese fabrikanten. Hij zei het volgende:

“Nigeria is een land met veel import. Voedselindustrie, medicijnen, noem maar op, bouwmachines, auto’s. De economie van Nigeria is sterk afhankelijk van import en China is een belangrijke importpartner voor Nigeria.”

Voor Nigerianen is het echter lastig om geld over te maken naar China. Hij gaf het volgende aan:

“De toegang tot [deviezen (FX)] voor invoer door Nigeriaanse ondernemers is zeer beperkt omdat de [Centrale Bank van Nigeria (CBN)] over beperkte liquiditeit beschikt om voor iedereen te zorgen.”

Als Nigerianen de vruchten van de handel willen plukken, moeten ze een manier vinden om hun naira (de nationale valuta van Nigeria) in te wisselen voor andere valuta. Dit is echter geen gemakkelijke taak in het land:

“Importeurs zijn vaak afhankelijk van de zwarte markt voor de extra FX die nodig is en dan betaal je een zeer hoge prijs.”

Chukwuemeka Ezike was het hier mee eens en gaf aan dat dit voor hem ook één van de redenen was waarom hij overgestap is op Bitcoin:

“De drukte om de dollar en alles is nogal een ding dat ik graag wil vermijden. Met Bitcoin kan ik alle internationale bankrouteringsprocessen omzeilen.”

Chuta kwam tot dezelfde conclusie:

“Chinese exporteurs hebben aangegeven bereid te zijn om Bitcoin-betalingen voor hun goederen te accepteren; daarom vinden veel zakenlui in Nigeria het handiger om dergelijke betalingen met Bitcoin te doen,” zei Chuta, eraan toevoegend dat Bitcoin sneller, transparanter en betrouwbaarder is.

Verder gaven beide ondernemers aan dat het voor hen beter is om hun fondsen in Bitcoin te houden, aangezien hun eigen fiat-valuta geen goede waardeopslag is. Zo is de lokale valuta onderworpen aan een inflatiecijfer van 12% per jaar.

Al deze handel met Bitcoin gebeurt echter voornamelijk achter de schermen. Ondernemers in het land staan ​​niet bepaald te popelen om bekend te maken dat ze Bitcoin gebruiken voor internationale handel, voornamelijk omdat de legaliteit van cryptocurrencies niet geheel duidelijk is in de regio.

“In de Bitcoin-ruimte weten we niet welke reactie we kunnen verwachten, dus we proberen een beetje discreet te zijn”, vertelde Ezike aan CoinDesk. Daarom wil hij de naam van het importbedrijf van zijn vader niet onthullen. Hij voegde eraan toe dat het dezelfde situatie is in China, en daarom kan hij ook die namen niet noemen.

Bitcoin gebruiken voor wereldwijde handel

Op verschillende manieren is Bitcoin zinvol voor de wereldhandel. De valuta springt gemakkelijk over grenzen, waar andere valuta’s wrijving ondervinden. Als de tegenpartij bereid is om Bitcoin te ontvangen, is het vaak sneller en goedkoper dan fiat-betalingen.

Hoewel Bitcoin deze wendbare eigenschappen heeft, heeft het de internationale handel en waardeoverdracht nog niet verstoord, vooral gezien de huidige beperkingen van de valuta. Als meer mensen Bitcoin tegelijk gebruiken, raakt het netwerk overbelast en worden betalingen vertraagd.

Achter de schermen werken ontwikkelaars over de hele wereld aan het Lightning Network om deze problemen op te lossen, zodat meer mensen, misschien op een dag zelfs miljoenen, allemaal regelmatig Bitcoin kunnen gebruiken zonder een piek in transactiekosten en -snelheid te zien.

Dat gezegd hebbende, zijn sommige Nigerianen afhankelijk van het gebruik van Bitcoin als een manier om internationaal te handelen, en ontdekken dat de koningsmunt aanzienlijke voordelen heeft ten opzichte van oude financiële systemen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN