Bitcoin koers

Grayscale heeft in 5 dagen $110 miljoen aan BTC gekocht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

De welbekende crypto-vermogensbeheerder Grayscale Investments is de afgelopen maanden niet gestopt met groeien. Zo heeft het bedrijf in de afgelopen dagen 9.702 Bitcoins (meer dan $110 miljoen) aangekocht. Daarnaast heeft het bedrijf onlangs aan de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) aangegeven dat haar Bitcoin Trust (GBTC) in 2020 is gegroeid met $1,6 miljard.

De interesse in GBTC blijft stijgen

Afgelopen vrijdag diende Grayscale Investments een kwartaalrapport in bij de SEC waarin werd aangegeven dat de Bitcoin Trust (GBTC) van het bedrijf aanzienlijk is gestegen. De indiening merkt op dat het fonds met meer dan $1,1 miljard gestegen is sinds 30 juni 2020, van meer dan 125.000 BTC tot 387.000 BTC.

Wisselkoersen van 30 juni laten zien dat de activa onder beheer (AUM) van het bedrijf werden gewaardeerd op $3,5 miljard. “Het fonds bepaalde de reële waarde per Bitcoin op $9.134,09 en $7.145,00 op 30 juni 2020”, legt de SEC-indiening uit.

Naast de recente SEC-aangifte hebben crypto-waarnemers gekeken hoe Grayscale de afgelopen vijf dagen een enorme hoeveelheid Bitcoin (BTC) heeft verkregen. Op Reddit legde een waarnemer uit dat Grayscale een paar dagen geleden 5.973 BTC (meer dan $68 miljoen) heeft gekocht.

Na die aankoop merkte de cryptoliefhebber op dat het bedrijf twee dagen na de aankoop van $68 miljoen nog eens 3.729 bitcoins ($42 miljoen) aangekocht had.

De recente aankopen voegen 9,702 Bitcoins ($110 miljoen) toe aan de voorraad van het fonds, wat betekent dat Grayscale’s Bitcoin Trust maar liefst 401.385 BTC (AUM) of $4,6 miljard waard is op basis van de huidige wisselkoersen.

Hoe kan dit geen invloed hebben op de Bitcoin koers?

Een aantal Bitcoin-supports konden het niet eens worden over hoe de crypto-activa daadwerkelijk werden gekocht. Dit omdat het weinig tot geen invloed heeft gehad op de Bitcoin koers. Zo zei een Redditor het volgende:

“Te oordelen naar het gebrek aan impact op de prijs, denk ik dat ze een in contanten afgewikkeld futures-contract hebben gekocht in plaats van echte Bitcoins.”

Een paar andere mensen geloofde helemaal niet dat Grayscale zoveel munten had aangekocht, omdat het de spotmarktprijzen niet leek te beïnvloeden. De meeste mensen schreven de aankoop van Grayscale toe aan vrij verkrijgbare methoden.

Zo zei een andere Redditor het volgende:

“Het is OTC gedaan, met meerdere makelaars die de tijd nemen om zorgvuldig de benodigde munten van meerdere markten te kopen.”

Het is dus inderdaad vreemd dat de aankopen van Grayscale bijna geen invloed hebben gehad op de Bitcoin koers. Hoe denken jullie dat Grayscale Investments haar BTC verkrijgt? Laat het ons weten op onze socials!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN