Bitcoin ATM-provider

Duitse toezichthouder dwingt Bitcoin ATM-provider om deuren te sluiten

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

De Duitse financiële toezichthouder, BaFin, heeft de activiteiten in hun land van één van de grootste Bitcoin ATM-providers gesloten. Dit volgens een artikel dat gisteren op een Duitse crypto nieuws website geplaatst werd.

De Bitcoin-geldautomaten van KKT zijn bekend geworden vanwege hun coole ontwerp, waardoor het meestal uitwisseling in twee richtingen mogelijk maakt, waarbij je dus zowel Bitcoin (BTC), en andere cryptocurrencies, kunt kopen en verkopen.

De reden van de sluiting is vanwege de nieuwe regelgeving in de EU genaamd AMLD5. Hierdoor vereist BaFin dat Bitcoin ATM-providers een vergunning hebben voor handel voor eigen rekening in overeenstemming met de Duitse bankwet of een bankvergunning.

Om deze licentie te hebben, vereist BaFin dat de verantwoordelijke directeuren een aantal jaren een managementfunctie in de finance-branche hebben bekleed. Adam Gramowski – CEO van KKT UG, die de Shitcoins Club exploiteert – heeft deze licentie niet.

Het lokale mediaplatform gaf het volgende aan:

“Nu zijn de machines beveiligd en de winkels zijn officieel verzegeld. Een eerste bevestigde sluiting heeft al in Keulen plaatsgevonden, de officiële zegel draagt ​​de datum van vandaag [5 aug.2020], evenals een officiële aankondiging in de etalage.”

BaFin eiste dat Gramowski in maart zijn activiteiten in Duitsland zou staken, maar het bedrijf hervatte de handel onder een nieuwe naam en met nieuw personeel, totdat een Duitse krant hen verlinkte.

Wereldwijd blijft het aantal Bitcoin geldautomaten stijgen

Gisteren plaatsten wij nog een artikel waarin wij aangaven dat het aantal geïnstalleerde Bitcoin geldautomaten wereldwijd een nieuw record had bereikt. Op dat moment waren er wereldwijd 8.956 Bitcoin geldautomaten geregistreerd, volgens data van CoinATMRadar website. We weten echter niet hoeveel invloed de sluiting van de geldautomaten in Duitsland op de totaalcijfers heeft. We weten wel dat er 70 geldautomaten in Duitsland geregistreerd waren, echter niet hoeveel daarvan van Gramowski zijn.

In het artikel van gisteren werd echter wel duidelijk dat het goed gaat met de installaties van nieuwe Bitcoin geldautomaten. Begin januari waren er ‘slechts’ 6.352 geldautomaten geïnstalleerd. Als we januari met augustus vergelijken, dan zien we echter een stijging van meer dan 35%.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN