Bitcoin koers

Aantal Bitcoin (BTC) geldautomaten bereikt all time high

Het aantal geïnstalleerde Bitcoin (BTC) geldautomaten wereldwijd heeft weer een nieuw record bereikt. Op dit moment zijn er wereldwijd 8.956 Bitcoin geldautomaten waar je cryptocurrencies kunt kopen. Dit volgens data van CoinATMRadar website.

Stijging van meer dan 35%

Dat het goed gaat met de installaties van nieuwe Bitcoin geldautomaten, is te zien aan de stijging van dit jaar. Begin januari waren er ‘slechts’ 6.352 geldautomaten geïnstalleerd. Als we januari met augustus vergelijken, dan zien we een stijging van meer dan 35%.

Bron: CoinATMradar

Bitcoin geldautomaten: top 10 landen

De VS blijft de leider op het gebied van Bitcoin geldautomaten, met 6.893 locaties. Van deze geldautomaten bevinden zich de meeste in Los Angeles, Chicago, Miami, Houston, Dallas en Atlanta. Canada volgt op de tweede plaats met 819, waarvan de meeste zich in Toronto, Montreal en Vancouver bevinden. De top 3 en 4 landen zijn het Verenigd Koninkrijk en Oostenrijk, met respectievelijk 280 en 151 geldautomaten. Verder wordt de top 10 aangevuld met landen als Zwitserland, Spanje, Duitsland, Tsjechië, Polen en Italië.

Bron: CoinATMRadar

Op dit moment zijn er 57 fabrikanten van Bitcoin geldautomaten. Het bedrijf dat de meeste automaten tot nu toe heeft geproduceerd is Genesis Coin. Begin januari had Genisis Coin 2.107 machines en op moment van schrijven zijn dit er 3.119 geworden. De op één na grootste fabrikant is General Bytes, met 2.607 geldautomaten.

Bron: CoinATMRadar

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN