Bitcoin market cap overtreft Coca-Cola & Intel

Het gaat erg goed met Bitcoin (BTC) en dat is ook terug te zien in de market cap. Steeds meer investeerders kopen Bitcoin en al deze positiviteit zorgt ervoor dat BTC nog steeds boven de psychologische grens van $10.000 handelt. Het was nog even spannend toen de Bitcoin prijs op zondag 2 augustus boven de $12.000 steeg en vervolgens kort daarna binnen hetzelfde uur met meer dan $1.500 daalde.

Echter is de market cap van Bitcoin nu zelfs groter dan die van Intel en Coca-Cola en dat is een feestje waard!

Bitcoin market cap meer dan $210.000 miljard

De Bitcoin market Cap is op het moment van schrijven iets meer dan $210 miljard, volgens cijfers van CoinMarketCap. Als we dit vergelijken met grote internationale bedrijven zoals Coca-Cola ($199 miljard) en Intel ($205 miljard) in termen van marktkapitalisatie, dan kunnen we concluderen dat BTC groter is.

Bron: Google / Coca-Cola & Intel

Intel verliest in één klap $45 miljard

Intel zag in de afgelopen dagen een opvallende daling in de marktkapitalisatie. Volgens gegevens van Macro Trends verloor het bedrijf op 24 juli maar liefst $45 miljard. Dit zorgde ervoor dat de market cap weer richting de $200 miljard daalde.

BTC market cap meer dan $300 miljard in 2017

De Bitcoin market cap is in de historie zelfs hoger geweest dan dat het nu is. Tijdens de bullrun in 2017 bereikte de koningsmunt een market cap van meer dan $307 miljard. Bitcoin-investeerder en gastheer van het Keiser-rapport, Max Keiser, heeft zelfs aangegeven dat de Bitcoin prijs snel zou kunnen stijgen tot $28.000. Dit betekent ook dat de BTC marktkapitalisatie een nieuwe all time high zal bereiken.

Bron: CoinMarketCap

Ben je verder benieuwd wat de reden is van de flashcrash op zondag 2 juli? Lees dan het volgende artikel!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!