Bitcoin koers

Wat was de reden achter de Bitcoin flashcrash?

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Hoewel de Bitcoin koers de laatste tijd op stoom is, hebben we gisteren toch een flinke flashcrash meegemaakt die de koers van $12.106 naar $11.000 stuurde, in een periode van ongeveer een half uur.

Waar kwam deze flashcrash vandaan?

Hier is hoe de Nederlander Marc van der Chijs – oprichter en Chief Strategy Officer bij de Canadese crypto-investeringsfirma First Block Capital – op Twitter uitlegde wat de reden van de flashcrash was:

  1. Een of meerdere Bitcoin-whales besloten waarschijnlijk om winst te nemen, nadat Bitcoin het niveau van $12.000 had doorbroken.
  2. Vanwege het bullish marktsentiment van de afgelopen dagen hadden “speculanten gebruik gemaakt van leveraged longposities op futures- en optiemarkten. Deze posities worden waardevoller wanneer BTC stijgt, maar dalen snel in waarde wanneer BTC daalt.”
  3. Bitcoin brak de $12k op een tijd die buiten de typische handelsuren van Europese en Noord-Amerikaanse handelaren lag, wat betekende dat de liquiditeit laag was.
  4. Toen de whale(s) wat BTC hadden verkocht, kregen we een kleine dip in de prijs van Bitcoin, maar aangezien de meeste long op BTC waren, dwong deze beweging hen om “extra marges te creëren om hun posities open te houden” of om te sluiten door hun posities te verkopen.
  5. Dit drukte de Bitcoin koers nog verder omlaag, waardoor er weer meer liquidaties afgedwongen werden en er een kettingreactie ontstond.
  6. Deze ‘kettingreactie’ veroorzaakte een flash-crash die ertoe leidde dat de prijs met $1400- $1500 daalde (in ongeveer 25 minuten).

Wat moet je doen tijdens een flashcrash?

Hij had echter ook wat tips voor Bitcoin-handelaren:

“Lessen om te leren voor mensen die [de markt] niet 24/7 volgen? Wees niet ongerust als BTC plotseling crasht, er is gewoon te veel hefboomwerking op de derivatenmarkt en te veel onervaren handelaren spelen daar met geld. Ga niet verkopen!”

Tip nummer 2:

“De Bitcoin-prijs komt altijd vrij snel terug, dus als je het ziet gebeuren, is het eigenlijk een kans om snel geld te verdienen. Ik speel dat spel niet, maar het kan een lucratieve strategie zijn. We zullen dit soort crashes nu vaker zien omdat de nieuwe bull markt is begonnen.”

BitMEX CEO: Bitcoin koers zal eerst dalen en dan pas stijgen

Op het moment van schrijven staat de Bitcoin koers op $11.274. Nu Bitcoin een beetje rust pakt na alle opwinding in het weekend, deelde mede-oprichter en CEO van BitMEX, Arthur Hayes, zijn prijsvoorspelling voor BTC op Twitter.

Hij tweette het volgende:

Arthur Hayes gelooft dus dat we eerst naar beneden zullen gaan, om vervolgens de opwaartse trend voort te zetten. Maar wat denken jullie? Laat het ons weten op onze socials!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN