Garmin

Hackers voeren ransomware-aanval uit op Garmin en eisen 10 miljoen dollar

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Sporthorlogemaker Garmin heeft onlangs te maken gehad met een ransomware-aanval. Hackers hebben nu 10 miljoen dollar, wat gelijk is aan 7,58 miljoen euro, geëist. Op 23 juli waren verschillende systemen van Garmin uitgeschakeld en mede hierdoor konden gebruikers van de sporthorloge geen resultaten delen.

Volgens verschillende Twitter berichten die Garmin op Twitter plaatste, zijn verschillende systemen offline en is ook de klantenservice niet bereikbaar.

“We ondervinden momenteel een storing die van invloed is op Garmin Connect en als gevolg hiervan zijn de Garmin Connect-website en mobiele app momenteel niet beschikbaar.”

Bovendien werd door ZDNet bekendgemaakt dat de hackers ook flyGarmin hebben aangevallen. Dit is een product dat helpt bij luchtverkeersnavigatie en piloten kunnen hierdoor geen databases meer downloaden.

Enkele medewerkers van Garmin op social media laten weten dat de aanval is uitgevoerd onder de naam WastedLocker. Dit virus heeft meerdere ondernemingen al aangevallen in ruil voor losgeld of Bitcoins.

Hackers vallen grootste telecommunicatiebedrijf aan

Onlangs hadden hackers ook het interne netwerk van Telecom, het grootste telecommunicatiebedrijf van Argentinië, aangevallen. De hackers eisten $7,5 miljoen in de altcoin Monero (XMR).

Wat je misschien ook leuk vindt:

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN