KuCoin hack

27 kernleden achter $5,8 miljard PlusToken-scam zijn eindelijk gepakt

De mannen achter de grootste ponzi-scam in de geschiedenis van cryptocurrency PlusToken zijn eindelijk gepakt. In totaal zijn 27 kernleden, die zijn geassocieerd met de cryptocurrency-scam die hen $5,8 miljard opleverde, gearresteerd door de Chinese politie. Dit volgens een artikel dat vandaag gepubliceerd werd.

De Chinese wetshandhaving heeft het project onderzocht sinds het vorig jaar werd stopgezet. De zoektocht naar de fraudeurs duurde 12 maanden omdat de belangrijkste leden zich in verschillende delen van de wereld bevonden.

Volgens het rapport heeft de speciale taskforce, die de operatie heeft uitgevoerd, onder meer Cambodja, Vietnam, Maleisië bezocht en samengewerkt met de wetshandhaving in de regio’s om de 27 verdachten te arresteren. De politie arresteerde ook 82 andere leden die bij de scam betrokken waren, aldus het rapport

Wat is PlusToken?

PlusToken werd in medio 2018 gecreëerd en beloofde een hoog rendement op beleggingsrendementen met verschillende kortingspercentages. Begin 2019 beweerde het project meer dan 10 miljoen leden te hebben.

Met de meeste gebruikers uit Korea en China, heeft PlusToken zijn activiteiten in 2019 stopgezet en miljarden dollars aan cryptocurrencies gestolen van ongeveer 2 miljoen mensen, bestaande uit lokale en internationale investeerders.

Eerdere rapporten van analysebedrijven, zoals Chainalysis, schatten dat het bedrijf $3 miljard opgehaald had, maar het politierapport onthulde dat slachtoffers ongeveer $5,8 miljard verloren, waardoor PlusToken de grootste crypto-scam tot nu toe is.

Buit wordt nog steeds witgewassen

Sinds hun vertrek hebben de oplichters het gestolen geld in batches naar onbekende portefeuilles verplaatst, terwijl ze ook een deel hebben witgewassen via hun persoonlijke portemonnee en OTC-transacties.

Vorige maand hebben ze nog 789.533 Ethereum (ETH) verplaatst van officiële PlusToken-portefeuilles naar onbekende wallets.

Daarnaast heeft Chainalysis meer dan 800.000 ETH en 45.000 BTC gevolgd die naar de persoonlijke portemonnee-adressen van de oplichters zijn overgebracht.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN