Bitcoin koers

Bitcoin koers breekt eindelijk weer $10.000, maar wat nu?

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

De Bitcoin koers is de afgelopen dagen flink op stoom en heeft een enorme bullish impuls in de afgelopen 24 uur gehad, waardoor de prijs voor het eerst sinds juni voorbij de $10.000 is gekomen. Op het moment van schrijven staat de koers op $10.237 en is de prijs gestegen met 4,16%, met een marktkapitalisatie van 183 miljard.

Het was alweer bijna 50 dagen geleden dat de Bitcoin koers de $10.000 overschreed. De laatste keer dat dit gebeurde, was op 3 juni en sindsdien zag het een gestage daling, tot vorige week althans. Vorige week steeg de prijs opnieuw met 11% en momenteel vechten de bulls om de koers boven de belangrijke weerstand van $10.500 uit te krijgen.

De $10.500 is een erg belangrijk niveau om de ​​bullish trend voort te zetten. In 2020 is de Bitcoin koers drie keer het $10.000-niveau gepasseerd, maar wist telkens niet het niveau van $10.500 te overwinnen. De laatste twee bewegingen boven de $10.000 werden ondersteund door hoge volumes, vandaar dat handelaren dit wederom goed in de gaten houden.

Vijay Ayyar, hoofd van de bedrijfsontwikkeling bij cryptocurrency-beurs Luno, heeft onlangs aangegeven dat, als de Bitcoin koers $10.500 weet te doorbreken, de prijs waarschijnlijk richting $15.000 zal stijgen. Hij zei het volgende in een interview met CNBC:

“Wat we momenteel zien gebeuren, is in potentie her-accumulatie door grote spelers, samen met kleinere handelaren, in een poging om BTC hoger dan 10K en in het bijzonder voorbij 10.5K te brengen, wat het grote weerstandsniveau is, waar BTC heeft voor het laatst een hoogtepunt bereikt. We hebben het niveau van 10,5K nog steeds niet verbroken, als dat gebeurt, loopt BTC waarschijnlijk op tot 15K. Alle tekenen wijzen daar op dit punt op.”

Goud bereikt nieuw all time high, gaat Bitcoin volgen?

Veel grote analisten zeiden eerder dat Bitcoin kan werken als het digitale goud en een potentiële afdekking kan zijn tegen de economische ontwikkelingen, maar Bitcoin heeft dit echter niet bewezen tijdens de marktcrash in maart.

Aan de andere kant bleef fysiek goud de status van een veilige haven bewijzen. De prijs van fysiek goud heeft zelfs een nieuw record bereikt en is met $30 per ounce, of 1,65%, gestegen naar een recordhoogte van $1933,00 per ounce. Deze prijsstijging van goud is natuurlijk geen toeval. De stimuleringsmaatregelen en ontwikkelingen omtrent de COVID-19-pandemie hebben hier een grote invloed op gehad. Ayyar denkt echter dat Bitcoin ook kan profiteren van deze ontwikkelingen.

Hij zei het volgende:

“Ik ben van mening dat met het feit dat grote regeringen ongekende stimuleringspakketten bekendmaken … we een constant bullish momentum zullen zien op de markten. Dus dat omvat ook aandelen en goud. En BTC en crypto zullen in dit volgen. Toegevoegd aan het feit dat een vaccin nu ook binnen handbereik lijkt, hebben we geen reden om op korte termijn bearish te zijn.”

Zoals eerder gemeld maakt ‘s werelds op één na grootste cryptocurrency Ethereum (ETH) ook grote stappen. De sterke stijging van de DeFi-activiteit op het Ethereum-platform heeft onlangs de prijs van cryptocurrency tot boven de $300 geduwd. Op het moment van schrijven staat de Ethereum koers zelfs op $324.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN