Hackers verkopen gegevens van Amerikaanse hotelketen voor Bitcoin op dark web

Er zijn dit jaar verschillende rapporten naar buiten gekomen over de hack bij de Amerikaanse hotelketen MGM Resorts. Deze hack heeft ervoor gezorgd dat er verschillende gegevens van hotelgasten zijn gelekt waaronder geboortedatums, telefoonnummers, postadressen en e-mail adressen. 10 miljoen mensen wereldwijd zijn hierdoor getroffen, waarvan naar verluidt 9.800 uit Nederland en de gegevens staan ook nog eens voor Bitcoin te koop op het dark web!

Eerder werd bekendgemaakt dat het aantal gelekte gegevens rond de 10 miljoen zou zijn, echter is de kans groot dat het aantal getroffen slachtoffers veel hoger ligt. Een nieuwe advertentie op het darkweb laat namelijk zien dat de lijst met gegevens van de MGM Resorts wel eens in de honderden miljoenen zou kunnen zijn. Dit meldde ZDNet in een nieuwsbericht.

Betaling in Bitcoin of Monero

De advertentie op het darkweb laat zien dat de gegevens van 142.479.937 MGM hotelgasten worden verkocht voor een prijs van ongeveer $2.900. Dit bedrag dient bij aankoop overgemaakt te worden in Bitcoin (BTC) of de privacymunt Monero (XMR). Beide cryptocurrencies worden vaak gebruikt als betalingen op het dark web.

Er wordt verder ook bekendgemaakt hoe de hackers aan deze informatie zijn gekomen. Zo beweren de hackers dat ze toegang kregen tot één van de cloud servers van het hotel. Het feit dat hackers aan gegevens van gedupeerde mensen kan komen laat maar weer eens zien hoe gevaarlijk gecentraliseerde databases zijn. Dit laat wellicht weleens de noodzaak zien van decentralisatie. Gevoelige gegevens worden vaak op een centrale server bewaard en de kans op een inbreuk is vele malen groter wanneer dit gedecentraliseerd is. De hacker hoeft enkel toegang te krijgen tot de server en data kan simpelweg gestolen worden.

Wat je misschien ook leuk vindt:

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!