Ethereum koers analyse

BeneluxCrypto: Ethereum (ETH) koers analyse

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Allereerst willen we Daan van Benelux Crypto bedanken voor deze Ethereum (ETH) koers analyse. We willen jullie dan ook vragen om hem te supporten en zijn Telegram-kanaal te volgen. Dit kan je doen door hier te klikken!

LET OP: dit is géén financieel advies!

Vandaag hebben we weer de enige echte Ethereum koers op het oog. Omdat wij gespecialiseerd zijn in short en mid-term analyses zullen wij voornamelijk met de 4-uur-grafiek en de daggrafiek werken. We zullen de analyse afsluiten met onze verwachting voor de short/mid-term. Dit zijn natuurlijk géén buy of sell signals.

Daggrafiek Ethereum koers

Bron: TradingView

De daily ziet er vrij goed uit op dit moment. Wat opvalt is dat we recentelijk onder de trendline zijn beland die we sinds eind maart volgden. De RSI bevestigt dit en daar zien we dan ook dat we onder een trendline zijn gevallen en zelfs deze vervolgens hebben ge-retest, om zo weer afgewezen te worden.

Verder zien we dat er een diagonale resistance heeft gevormd op de RSI en deze houden we dan ook goed in de gaten. Wat nog meer opvalt is de EMA-55 en het feit dat deze eerder meerdere malen als support en resistance heeft gediend. We zien dat we deze lijn weer naderen, wat immers samenvalt met de 215 USDT support-zone. Ook zien we dan we rond dit gebied de onderste banden van de Bollinger-Bands benaderen. De Mac-D op de daily is zeer bullish: ieder moment kunnen we een bullish cross maken en de bullish zone betreden.

4-uur-grafiek Ethereum koers

Bron: TradingView

De 4-uur-grafiek ziet er minder bullish uit. We zien dat we een diagonale resistance hebben gevormd en dan beide EMA-55 en EMA-200 lijnen als resistance dienen op dit moment. Ook bevinden we ons op dit moment in de bearish zone op de Mac-D en er zijn vooralsnog géén tekenen van een reversal. De RSI beweegt neutraal op dit moment en er zijn géén bijzonderheden te zien.

Verwachting short/ mid- term

Als we de daggrafiek tegenover de 4-uur-grafiek afwegen dan verwachten we het bullish scenario, die op de 4-uur-grafiek is aangegeven met pijltjes: een rejection van de trendline waar we nu tegen aan zitten, gevolgd door een bounce van de 215 USDT gebied (waar op de daily meerdere supports te constateren zijn).

Er is echter nog een alternatief bullish scenario, namelijk dat we de diagonale resistance direct doorbreken zonder de support van 215 USDT te retesten.

Het is dus essentieel dat we de diagonale resistance op de 4u wel doorbreken! Een alternatief zou zijn dat dat niet gebeurt en wij een daily close onder de 215 USDT maken. Mocht dat gebeuren dan verwachten we een verdere daling tot aan de 200 USDT zone. Voor nu zijn wij wel bullish.

Wil je meer van dit soort analyses en voorspelling? Check dan ons Telegram kanaal op: https://t.me/beneluxcrypto of klik op de logo hieronder!

Snel cryptocurrencies kopen? Doe dat meteen op Binance en meld je dan aan door hieronder te klikken!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN