Bitcoin koers

Het vertrouwen in Bitcoin is de afgelopen 3 jaar toegenomen

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Een recent onderzoek, dat gehouden werd onder 4.852 personen in 17 landen, laat een groeiend vertrouwen in Bitcoin (BTC) zien, voornamelijk omdat het vertrouwen in financiële instellingen en traditionele activa afneemt.

Volgens The Tokenist, het bedrijf achter het onderzoek dat in april werd uitgevoerd, is de kennis en het vertrouwen in de toonaangevende cryptocurrency de afgelopen drie jaar toegenomen. Meer dan 45% van de deelnemers aan de enquête zegt dat ze liever in Bitcoin investeren dan in aandelen, onroerend goed en goud.

Uit het onderzoek bleek ook dat 47% van de respondenten Bitcoin nu vertrouwt boven grote banken, wat een stijging van 29% betekent sinds 2017.

Bron: The Tokenist

Het winnen van vertrouwen in Bitcoin is het moeilijkst onder mannelijke millennials. Meer dan de helft van de respondenten in deze demografische groep zegt liever BTC te bezitten dan staatsobligaties.

Bron: The Tokenist

Het vertrouwen in de toekomst van Bitcoin is bijzonder groot onder jonge respondenten. Uit het onderzoek blijkt dat 59% van de millennials denkt dat de meeste mensen de koningsmunt binnen de komende tien jaar zullen gebruiken.

Traditionele investeringen zien daarentegen een andere trend. Het vertrouwen van het publiek in activa zoals aandelen en obligaties is de afgelopen drie jaar gedaald. De recente volatiliteit van door grote banken aangehouden activa en de toegenomen professionalisering van de crypto-industrie hebben waarschijnlijk bijgedragen aan deze verschuiving. Het rapport zegt dat het afnemende vertrouwen in financiële instellingen Bitcoin ten goede zal komen.

“Dit groeiende vertrouwen blijkt uit een enorme toename van het vertrouwen van het publiek tegenover BTC als beleggingscategorie.

Misschien verergerd door de recente marktschommelingen van COVID-19, zien we een sterke ondersteuning van het BTC-verhaal wanneer centrale banken geld bijdrukken.”

Snel Bitcoin (BTC) kopen? Doe dat meteen op Bitcoin Meester en meld je dan aan door hieronder te klikken!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Je kan ons ook volgen op Facebook en Telegram om op de hoogte te blijven van alle updates.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN