CryptoCoinTalk: Positief vooruitzicht voor Ethereum en grote altcoins!

Allereerst willen we CryptoCoinTalk bedanken voor deze Ethereum koers analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

LET OP: dit is géén financieel advies!

Veel altcoins doen het momenteel nog altijd goed. Her en der zijn correcties te zien bij coins die de afgelopen weken hard gestegen zijn, zoals Zilliqa (ZIL) en Elrond (ERD). Deze correcties zijn helemaal niet erg en zelfs goed voor een gezonde marktstructuur. Daarnaast biedt het kansen om een zogenaamde ‘buy the dip’ te doen.

Zoals wij vaak in ons Telegram-kanaal laten zien zijn er verschillende indicatoren die gebruikt kunnen worden om te peilen hoe de altcoins ervoor staan en wat er de komende tijd verwacht kan worden. We gaan vandaag een analyse doen van twee verschillende indicatoren. Ethereum (ETH) tegenover Bitcoin (BTC) komt aan bod en de altcoin index.

Ethereum koers analyse

Hoge timeframe

Ethereum koers analyse 23-6
Bron: TradingView

In onze vorige update over Ethereum hadden we de 24441 sats zone benoemd, die op dat moment als support fungeerde. Deze supportzone heeft prachtig gehouden met een mooie bounce als vervolg daarop.

Op dit moment is ETH/BTC nog steeds aan het consolideren onder de belangrijke resistance van het daily orderblock en de vorige high. Het is belangrijk dat we deze breken voor een verdere beweging omhoog. Met het momentum dat we op dit moment zien is die kans zeer reëel.

Indien we de resistance breken zal een eerste target 26836 sats zijn. Zo lang we op het hoge tijdsframe boven de 24441 sats blijven zijn wij in ieder geval nog altijd bullish op ETH/BTC.

Lage timeframe

Ethereum koers analyse 23-6
Bron: TradingView

Als we verder inzoomen naar de 4-uur-grafiek zien we dat we in een range aan het bewegen zijn. Dit betekent dat we nog geen duidelijke richting hebben gekozen, oftewel het is dus nog even afwachten welke trendrichting de koers op zal gaan. Wel is het belangrijk om te benoemen dat we dus aan het rangen/consolideren zijn onder die belangrijke resistance. Consolidatie onder resistance is over het algemeen vaak een bullish signaal, want doordat de prijs geen afwijzing laat zien en maar tegen die resistance blijft aantikken, blijven er steeds minder verkopers over. Op een gegeven moment valt de verkoopdruk weg en schiet de prijs er doorheen.

ALTPERP

Ook de altcoin index oftewel de ALTPERP is een belangrijke indicator wat betreft de altcoin performance. De ALTPERP is een verzameling van de grootste altcoins van de markt, waaronder Ethereum (ETH), Ripple (XRP) en Litecoin (LTC). Op deze index kunnen we zien hoe de grootste altcoins zich gedragen.

Op dit moment zien we een ascending triangle vormen en hebben we een zogenaamde ‘stophunt’ van de lows gehad. Zo lang de prijs geen low maakt en we de groene box weten te behouden hebben we een bullish vooruitzicht voor zowel Ethereum als de andere altcoins die in de index zitten.

Conclusie

Kortom, ETH/BTC ziet er vooralsnog goed uit. Het is belangrijk dat we die resistance gaan breken waar we nu tegenaan zitten. Daarnaast ziet ook de ALTPERP er prima uit. Hieruit kunnen we concluderen dat als deze indicatoren zo gunstig blijven we de komende dagen en wellicht weken meer upside kunnen gaan zien op met name de grote altcoins. Dit zou een belangrijke stap kunnen zijn, aangezien veel grote altcoins achter lopen op de midcap coins en de shitcoins.

Wil je meer van dit soort analyses en voorspellingen? Volg ons dan op Twitter door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN