Ethereum koers analyse

CryptoCoinTalk: Ethereum koers is klaar voor een pullback, maar is nog steeds bullish!

Allereerst willen we CryptoCoinTalk bedanken voor deze Ethereum (ETH) koers analyse. Vergeet hen niet op Twitter te volgen door hier te klikken!

LET OP: dit is géén financieel advies!

Het zijn momenteel prachtige tijden voor cryptofanaten en traders. Al wekenlang zien we fraaie bewegingen in de hele altcoin-markt. We hebben de shitcoin rally gezien, de midcaps en ook de major altcoins hebben mooie stijgingen laten zien, op enkele uitzonderingen na. Maar zoals de doorgewinterde cryptofanaat inmiddels wel weet, aan al het moois komt een eind.

Altcoins hebben er baat bij als Bitcoin (BTC) in consolidatie ligt en nu de volatiliteit bij Bitcoin wat begint toe te nemen is het raadzaam om wat voorzichtiger te zijn met altcoins. Zoals we de afgelopen dagen al meerdere keren in onze telegramgroep (link) hebben besproken verwachtten wij een grotere beweging op Bitcoin en dat dit ten koste zou gaan van altcoins.

Dit is ook gebeurd en dat is ook te zien bij veel altcoins. Zie deze dalingen op altcoins echter niet als iets negatiefs, want het biedt juist mooie kansen om een ‘buy the dip’ te doen op je favoriete altcoins. Aangezien ETH/BTC een goede indicator is voor de altcoin performance gaan we daar vandaag een uitgebreide analyse aan toewijden.

Ethereum koers analyse

Hogere timeframe

Ethereum koers
Bron: TradingView

Als we op het hoge tijdsframe kijken zien we dat ETH/BTC resistance heeft ondervonden van de 25491 sats zone. Die zone was het daily orderblock op het dagelijkse tijdsframe. Een orderblock fungeert vrijwel altijd als een significante support of resistancezone. Aangezien de prijs er ditmaal onder bewoog fungeerde het als resistance.

Lagere timeframe

Ethereum koers
Bron: TradingView

Als we verder inzoomen richting de 4-uur-grafiek zien we dat we een afwijzing laten zien van het orderblock waar we hierboven over spraken. Op dit moment figureert de 2441 sats zone als support. Mochten we deze zone naar beneden breken is de kans groot dat we richting de 23709 sats gaan bewegen. Vanaf dat punt zouden we eventueel weer een mooie stijging kunnen realiseren, om alsnog het orderblock aan de bovenzijde te breken.

1xbit

Major altcoin index

Bron: TradingView

Ook op de index van de major altcoins hebben we een aardige pullback gemaakt. Deze index laat de prestaties zien van de grootste altcoins van de markt (denk aan Ripple, Ethereum, EOS, etc.). Op dit moment hebben we support ondervonden van het daily orderblock. Het is belangrijk dat we de 583 breken om een volgende run op de major altcoins te kunnen zien.

Conclusie

Kortom, het is belangrijk om op dit moment wat voorzichtiger te zijn met het openen van nieuwe altcoin-posities. Als ETH/BTC en de major altcoin index de support verliezen kunnen we weleens meer bloed gaan zien op veel altcoins. Uiteraard zijn de huidige dips in de markt wel mooie kansen om je long term (swing)posities te vergroten, want op de lange termijn zien heel veel altcoins er nog altijd zeer bullish uit.

Wil je meer van dit soort analyses en voorspellingen? Volg ons dan op Twitter door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN