India banken crypto

Banken in India weigeren nog steeds crypto-gebruikers

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

De Reserve Bank of India (RBI) heeft banken sinds kort niet meer verboden om rekeningen te verstrekken aan handelaren in cryptocurrency. Het is echter zo dat, ondanks dit goede nieuws, veel banken nog steeds anti-crypto zijn en weigeren hun diensten aan gebruikers van cryptocurrency te leveren.

In een recent antwoord op een vraag naar het recht op informatie verklaarde de RBI dat het niet verboden is voor banken om diensten te verlenen aan cryptocurrency-gebruikers. Ondanks dat er geen wet is die cryptocurrency-handel verbiedt, blijven banken echter anti-crypto en behandelen ze crypto-gerelateerde activiteiten nog steeds niet op dezelfde manier als andere legale activiteiten.

Het verbod vanuit de RBI

In april 2018 heeft de RBI een medewerker rondgestuurd waarin bevolen werd dat alle entiteiten, die het heeft gereguleerd, geen diensten mogen verlenen aan personen of bedrijven die betrokken zijn bij virtuele valuta. Die beslissing leidde tot faillissementen bij verschillende lokale beurzen, waaronder Zebpay, Coinome, Koinex en Cryptokart.

Crypto-bedrijven vochten tegen het verbod van de rechtbank, waardoor het verbod van RBI uiteindelijk (in maart 2020) opgeheven werd. Het gerucht ging echter dat de RBI een herzieningsverzoek zou indienen bij de rechtbank en haar zou vragen van gedachten te veranderen. De bank heeft echter nooit een verzoekschrift ingediend.

Hoewel het vonnis enige verlichting bood aan crypto-enthousiasten in het land, veranderde het de anti-crypto-gedachte van de banken niet. Talrijke bewijzen laten zien dat accounts van gebruikers van cryptocurrency op verschillende manieren door banken worden geweigerd.

Banken blokkeren en sluiten accounts van crypto-gebruikers

Ook werd er gemeld dat banken bankrekeningen blokkeren en sluiten voor het kopen en verkopen van crypto-activa. Sommige banken hebben internationale overboekingen en/of internationale pinbetalingen afgewezen omdat gebruikers deelnemen aan crypto-gerelateerde activiteiten.

De banken beweerden dat ze wachtten tot de RBI een update zou geven. De RBI is echter niet wettelijk verplicht om een ​​dergelijke update te verstrekken.

Het antwoord van de RBI op de vraag naar het recht op informatie is simpelweg te stellen dat het voor banken niet verboden is, maar dat de bank niet erg geïnteresseerd is in het verschaffen van duidelijkheid over de regelgeving.

Snel cryptocurrencies kopen? Doe dat meteen op Bitcoin Meester en meld je dan aan door hieronder te klikken!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen. Je kan ons ook volgen op Telegram om op de hoogte te blijven van alle updates.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN