Zuid-Korea Cryptocurrencies

Centrale bank van Zuid-Korea vormt juridische adviesgroep om CBDC te onderzoeken

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

De centrale bank van Zuid-Korea heeft vandaag een juridische adviesgroep gevormd om digitale valuta’s te onderzoeken. Dit volgens een officiële verklaring vanuit de centrale bank.

De zeskoppige groep bestaat uit interne en externe juridische experts, die de Bank of Korea zullen adviseren over wetgevings- en wijzigingskwesties met betrekking tot digitale valuta vanuit de centrale bank (CBDC), mocht de bank besluiten om een CBDC uit te geven.

De Bank of Korea gaf echter onlangs nog aan dat het geen CBDC “in de nabije toekomst” zal uitgeven omdat er nog steeds vraag naar contant geld is, maar het heeft een proefprogramma gelanceerd om een digitale won te testen. De bank wil echter nog steeds de mogelijkheid hebben om snel te reageren op toekomstige veranderingen in de betalingssector.

Het programma is in april gelanceerd en loopt tot december 2021 om de technische en wettelijke bepalingen van het CBDC vast te stellen.

De planning van de pilot is als volgt:

  • CBDC-ontwerp en definitie van vereisten: 5 maanden (maart 2020 – juli 2020)
  • Technologiebeoordeling: 5 maanden (april 2020 – augustus 2020)
  • Analyse en advies van bedrijfsprocessen: 4 maanden (september 2020 – december 2020)
  • Constructie en testen van het CBDC-pilotsysteem: 12 maanden (januari 2021 – december 2021)
1xbit

De vorming van het juridische team lijkt deel uit te maken van het algehele proefprogramma. Het juridische team zou tot mei 2021 een jaar blijven bestaan ​​en de continuïteit na die periode zou op een later tijdstip worden herzien, aldus de centrale bank.

De Bank of Korea hintte aanvankelijk op het onderzoeken van CBDC’s in december 2019. Destijds huurde de centrale bank experts in om de digitale valuta-initiatieven van andere landen te bestuderen en te analyseren.

Centrale banken over de hele wereld lijken hun onderzoek naar digitale valuta te hebben versneld. Zo weten we allemaal waarschijnlijk wel dat China al druk bezig is met de ontwikkeling en het testen van een eigen CBDC. Laatst kwam zelfs naar buiten dat het land het wil gaan testen tijdens de Olympische Winterspelen van 2022.

In een rapport van 45 pagina’s, dat op 21 april geplaatst werd, zei de Nederlandsche Bank dat het van plan is om een digitale euro te ontwikkelen. De digitale euro zal, naar verluidt, grensoverschrijdende betalingen sneller en goedkoper maken voor alle deelnemende landen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN