Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.

Wilshire Phoenix Funds, LCC lanceert Bitcoin Commodity Trust

Afgelopen vrijdag heeft Wilshire Phoenix Funds, LLC een registratieverklaring (formulier S-1) ingediend bij de Securities and Exchange Commission (SEC) in de Verenigde Staten voor haar voorgestelde “Bitcoin Commodity Trust” (BCT).

Wilshire Phoenix, opgericht in 2018, is “een in New York gevestigd investeringsbeheerbedrijf dat zich toelegt op het helpen van haar klanten bij het beheren van activa gedurende de gehele investeringscyclus.

Wilshire Phoenix zei het volgende over de Bitcoin Commodity Trust:

“Het fonds heeft geen andere activa dan Bitcoin, een digitaal activum dat is gebaseerd op de cryptografische protocollen die worden gebruikt door het gedecentraliseerde, peer-to-peer Bitcoin-computernetwerk.

Het fonds zal ook voor een korte tijd Amerikaanse dollars aanhouden in verband met de aan- en verkoop van Bitcoin, de betaling van eventuele terugkopen en vergoedingen en uitgaven van het fonds.”

Het bedrijf ging verder met:

“De beleggingsdoelstelling van het fonds is dat de aandelen de waarde van de, door het fonds aangehouden, Bitcoin weerspiegelen, zoals bepaald door verwijzing naar de CME CF BRR, verminderd met de kosten en andere verplichtingen van het fonds.

De aandelen zullen beleggers blootstelling aan Bitcoin bieden op een manier die toegankelijk en kostenefficiënt is, zonder de onzekere en vaak complexe vereisten met betrekking tot het verwerven of houden van Bitcoin.”

Verder gaf het bedrijf aan dat het fonds de CME CF BRR, berekend door de Chicago Mercantile Exchange (CME), zal gebruiken als referentiekoers om haar NAV te berekenen.

Op 13 juni vertelde de Managing Partner van Wilshire Phoenix, William Hermann, het volgende tegen Cointelegraph tijdens een e-mailinterview:

“De markt voor digitale activa heeft duidelijk een exponentiële groei doorgemaakt, maar de producten die momenteel in de ruimte zijn, zijn niet met een dergelijke groei geëvolueerd. We denken dat investeerders meer verdienen.”

Hermann zei verder:

“We kijken ernaar uit om met zowel de SEC- als FINRA-medewerkers samen te werken in verband met de uitgifte van de aandelen en om het te laten vermelden op OTCQX.”

1xbit

Concurrentie voor Grayscale Bitcoin Trust

Dit fonds vanuit Phoenix Wilshire zal direct concurreren met het fonds van Grayscale Investments, genaamd Grayscale Bitcoin Trust.

Grayscale Bitcoin Trust werd in 2013 gelanceerd en heeft sindsdien een enorme hoeveelheid cryptocurrency verzameld. In het begin was het sterk gericht op Bitcoin, echter diversifieerde het bedrijf uiteindelijk in verschillende andere large-cap cryptocurrencies, zoals Ethereum.

Onlangs werd duidelijk dat Grayscale nu een totaal van $3,7 miljard aan Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en verschillende andere cryptocurrencies, beheert. Deze fondsen worden gehouden namens haar investeerders.

Toch behoudt Grayscale nog steeds de overgrote meerderheid van de huidige posities in de Grayscale Bitcoin Trust (ongeveer $3,3 miljard aan Bitcoin). Dit is bijna 90% van het totaal beheerd vermogen.

Het is dus afwachten of Wilshire Phoenix’s Bitcoin fonds hier mee kan concurreren, aangezien Grayscale een van de grootste en bekendste spelers is op de markt. Het is iniedergeval wel goed om te zien dat grote organisaties nu meer keuzevrijheid hebben wanneer zij geïnteresseerd zijn om in Bitcoin te investeren.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!