Bitcoin-miners zijn klaar met verkopen en dit is erg bullish, aldus Tuur Demeester

De bekende Belgische crypto-influencer en Bitcoin-maximalist, Tuur Demeester, gaf aan dat Bitcoin-miners klaar zijn met het verkopen van hun Bitcoin (BTC), verwijzend naar gegevens van crypto-analysebedrijf Glassnode.

Tuur gaf het volgende aan op Twitter:

“Gezonde Bitcoin-miners hodelen en worstelende miners hebben weinig BTC over om te verkopen. Bullish.”

Glassnode’s Miner Outflow Multiple houdt het volume van Bitcoin bij dat uit de wallets van miners stroomt. Deze multiple bevindt zich momenteel op een laag punt van 0,47, na een piek van 2,62 medio 2019 en een vorig dieptepunt eind 2018 op 0,307.

Op 11 mei, de dag van de halvering, werd de beloning voor het voltooien van een blok met 50% verlaagd tot 6,25 BTC, waardoor de inkomsten van miners aanvankelijk 48% daalden.

De verhoogde druk om de winstgevendheid op peil te houden, dwong miners, die tot 30% van de gehele bitcoin-netwerkhashratio uitmaken, om de markt te verlaten, volgens gegevens van Poolin.

1xbit

Krijgen we binnenkort een Bitcoin rally?

Gisteren plaatsten wij een interessant artikel over of we nog een rally kunnen verwachten. Volgens de analist Rekt Capital kan het nog een paar weken kunnen duren voordat de Bitcoin rally begint. Hij gaf aan dat de historie van Bitcoin halvings laat zien dat we in principe weken verwijderd zijn van een nieuwe rally.

In een eerder bericht op Twitter zei hij dat de Bitcoin koers na iedere halving eerst meerdere weken zijwaarts zal bewegen, voordat de koers flink stijgt. Na de eerste halving duurde dit ongeveer 8 weken en na de tweede halving ongeveer 12 weken.

Hij tweette het volgende:

“Wat gebeurde er onmiddellijk na BTC halving 1? Vele weken van zijwaartse beweging voor exponentiële opwaartse beweging. Wat gebeurde er onmiddellijk na halving 2? Weken van retracing, gevolgd door weken van zijwaartse beweging, vóór exponentiële opwaartse beweging. Geduld … #Bitcoin.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!