Tether en Bitfinex aangeklaagd voor manipulatie

Een advocatenkantoor uit New York heeft een rechtszaak aangespannen tegen Tether en Bitfinex omdat zij, naar verluidt, de crypto-markt manipuleren. Dit volgens een artikel dat op maandag 7 oktober op Cointelegraph verscheen.

Roche Freedman diende een “class-action”-aanklacht in en beweerde dat Tether en Bitfinex betrokken zijn geweest bij het bedriegen van investeerders, het manipuleren van markten en het verbergen van illegale opbrengsten.

De oprichter van het bedrijf, Kyle Roche, tweette op 7 oktober het volgende:

In de tweet beschuldigde Roche Tether en Bitfinex ervan de ‘grootste bubbel in de geschiedenis’ te hebben gemaakt.

In de klacht, die ingediend werd op zondag 6 oktober, werden de bedrijven beschuldigd van het gebruiken een “geavanceerd schema” met betrekking tot fraude, pumps en dumps en witwassen.

In de rechtszaak betoogde Roche Freedman dat de claim van Tether, om de voorraad van haar Tether-tokens (USDT) te ondersteunen met een gelijke hoeveelheid Amerikaanse dollars, een leugen was. In plaats daarvan zegt het bedrijf dat Tether “buitengewone hoeveelheden niet-ondersteunde USDT heeft uitgegeven om cryptocurrency-prijzen te manipuleren”. Het document luidt:

“Omdat de markt de leugen geloofde dat één USDT gelijk was aan één Amerikaanse dollar, hadden Bitfinex en Tether de macht om de markt op een ongekende schaal te manipuleren en te profiteren van boom-and-bust cycli die ze creëerden.”

Het indienen van de aanklacht komt twee dagen nadat zowel Tether als Bitfinex verklaringen hebben gepubliceerd waarin wordt beweerd dat ze zich bewust zijn geworden van een onuitgegeven rapport dat ’ten onrechte beweert dat uitgiften van Tether verantwoordelijk zijn voor het manipuleren van de cryptocurrency-markt’.

Bitfinex gaf verder aan dat ze zich krachtig zullen verdedigen als advocaten de bron gebruiken om een ​​rechtszaak aan te spannen.

Dit is niet de eerste keer dat de bedrijven negatief in het nieuws komen. In april plaatsten wij ook al een artikel over Tether en Bitfinex. Toen ging het over de beschuldiging dat funds van Tether werden gebruikt om een ​​verlies van Bitfinex ($850 miljoen) te dekken.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!