Chainlink gaat samenwerking aan met Klaytn

Chainlink (LINK) is een samenwerking aangegaan met Klaytn, het openbare blockchain-project van de Koreaanse internetgigant Kakao. Dit werd bekendgemaakt in een officieel persbericht op prnewswire.

LINK is een gedecentraliseerd platform dat smart contracts op de blockchain wil verbinden met applicaties uit de echte wereld. Het doel is om een veilige en betrouwbare toegang te bieden tot datafeeds, web API’s, IoT-apparaten, betalingssystemen, etc.

Klaytn’s smart contracts kunnen, door middel van het Chainlink netwerk, verbinding maken met bronnen buiten de blockchain. Dit zorgt ervoor dat ze applicaties kunnen bouwen die verbonden zijn met de echte wereld van data en systemen. Dergelijke verbindingen kunnen op verschillende markten worden gebruikt, waaronder gedecentraliseerde finance, non fungible tokens en meer.

Sangmin Seo, Head of Platform Group bij Ground X en het hoofd van de ontwikkeling van Klaytn.

“Chainlink kan Klaytn een veilig Oracle-raamwerk bieden voor het bouwen van blockchain-applicaties die samenwerken met traditionele infrastructuur, waardoor we beter in staat zijn om meer geavanceerde producten te ontwikkelen voor verschillende markten.”

Sergey Nazarov, mede-oprichter van Chainlink, zegt dat zijn technologie het Klaytn-ecosysteem veilige en betrouwbare oracles zal bieden voor de volgende generatie gedecentraliseerde applicaties. Hij voegde er nog het volgende aan toe:

“Klaytn kan zijn doel versnellen in de richting van massale acceptatie van blockchain met de toevoeging van echte wereld connectiviteit, die mogelijk wordt gemaakt door Chainlink-oracles.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!