Crypto Nieuws

Bitcoin halvering zal particuliere miners uit de markt duwen

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Zoals jullie waarschijnlijk al weten is de Bitcoin (BTC) halvering minder dan een week verwijderd. Dit is voor velen in de crypto-markt het evenement van het jaar, echter geldt dit niet voor iedereen. Zo zijn particuliere miners niet echt enthousiast over de halvering, vanwege de dalende winstgevendheid.

Particuliere miners moeten stoppen

De halvering zal er namelijk voor zorgen dat het voor particuliere miners niet meer interessant is om te minen, tenzij de koers verdubbeld. Dit is zeker het geval voor de heer Kristof, de populaire crypto YouTuber. Kristof sprak met Decrypt en legde uit dat hij zijn activiteiten moest stoppen omdat het niet meer rendabel was.

Hij zei het volgende:

“Ik ben ook bang geweest om nieuwere mining hardware te kopen, omdat de halvering die winsten zal verminderen. Het heeft op dit moment, met de onzekerheid in de markt, gewoon geen zin om nieuwe machines te kopen. Na de halvering zal het met mijn huidige machines alleen maar erger worden.”

Kristof is echter niet de enige die hier zo over denkt. Zo zei Bitcoin-miner Mehran Fani ook dat zijn break-evenpunt, na de halvering tussen, $13.500 en $15.000 zal liggen. Dit betekent dat, met een huidige koers van $8.900, veel miners zullen moeten stoppen.

Hij zei het volgende:

“Miners zullen zich meer bekommeren om de meest efficiënte mining hardware voor de volgende prijsstijging.”

Eraan toevoegend dat het hoge uitvalpercentage van de Antminer s17 deze machines onbetrouwbaar maakt.

Als het gaat om de winstgevendheid van Bitcoin mining, zijn er verschillende fluctuerende factoren waarmee rekening moet worden gehouden. De prijs van Bitcoin, de kosten van elektriciteit, de efficiëntie van de mining hardware en de moeilijkheidsgraad van Bitcoin. Als één van deze factoren uit balans raken, zal het de winstgevendheid beïnvloeden.

100 keer meer concurrentie

Volgens een recent rapport van Alejandro De La Torre, de vice-president van Poolin, China’s grootste Bitcoin-miningpool, heeft mining tegenwoordig “100 keer meer concurrentie” dan vier jaar geleden. Dit wordt nog verergerd door de steeds toenemende efficiëntie van miningplatforms.

Dientengevolge stelt De La Torre dat de meeste miners na de halvering waarschijnlijk zullen moeten stoppen.

Hij ging verder met:

“Na de eerste aanpassing van de moeilijkheidsgraad kunnen sommige oudere miners weer inschakelen, maar naarmate nieuwe, efficiëntere ASICS de komende maanden online komen, en bestaande miners lagere elektriciteitsprijzen vinden, zullen oude miners onvermijdelijk worden uitgefaseerd.”

Warmte verkopen

Niet alle miners zijn echter negatief. Zo hebben een aantal slimme manieren ontwikkeld om de winstgevendheid te vergroten. Voor Rene Marhold, een Bitcoin-miner en producent van mining containers, gaat het om de verkoop van overtollige energie.

Hij zei het volgende:

“Momenteel verkopen we ongeveer 2 MW warmte aan bedrijven. Dat is een extra €30 [$33] per MWh die we verdienen voor [elke] Bitcoin, dus we produceren veel goedkoper omdat we die energie niet weggooien.”

Marhold adviseert dat andere miners hetzelfde te doen.

Wil je traden in cryptocurrencies zoals Bitcoin, maar heb je nog geen account op Binance? Meld je dan aan door hieronder te klikken!

Je krijgt ook nog eens 10% Commission Kickback Rate van ons. 🚀

Binance

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN