Bitcoin mining

Bitmain Antminer uitvalpercentage vele malen hoger dan verwacht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Cryptocurrency miners die gebruik maken van de Bitmain S17 en T17 Antminer hebben gezegd dat de miningapparatuur een hogere uitval heeft dan de verwachte 5%. Volgens de miners zou het uitvalpercentage tussen de 20-30% liggen.

Op 26 april plaatste de chief strategy officer (CSO) van blockchain-infrastructuurbedrijf Blockstream, alias Samsons Mow, een tweet waarbij hij aangaf dat klanten technische problemen ondervinden van ‘s werelds grootste fabrikant van cryptocurrency-miningapparatuur

Bitmain-klanten melden dat Antminer S17 / T17’s een uitvalpercentage van 20-30% hebben (normaal 5%). Koellichamen vallen uit en machines hebben kortsluiting, terwijl ventilatoren van de stroomvoorziening uitvallen.”

Mow tweette ook dat Chief Executive Officer (CEO), Jihan Wu, de schuld gaf aan de mede-oprichter van Bitmain, Micree Zhan, voor de mislukkingen. Wu verdreef Zhan in oktober 2019 van het bedrijf ‘om dit schip te redden [van een instorting].’

Het is opvallend dat de tweet verscheen net voordat de Bitcoin halvering aanstaande is, die rond 12/13 mei zal plaatsvinden. Voor de miners is zo’n halving een erg belangrijke gebeurtenis, want zij zien hun inkomsten in de vorm van Bitcoin letterlijk halveren. Verschillende analisten speculeren dat de halvering zal leiden tot de verdwijning van een aantal kleine en middelgrote miners uit de industrie. Dit zou op zijn beurt meer concurrrentie betekenen voor fabrikanten van mininghardware.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN