Bitcoin ETF komt er wanneer de vraag toeneemt

Verschillende bestuursleden van beleggingsondernemingen hebben gedebatteerd over de waarschijnlijkheid dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) een licentie verleent aan een, in de VS gevestigd, Bitcoin (BTC) exchange-traded fund (ETF) tijdens een uitzending van CNBC op 7 maart.

De discussie volgt op de recente afwijzing van de Bitcoin ETF van Wilshire-Phoenix. De organisatie had de aanvraag voor haar voorgestelde ‘Amerikaanse Bitcoin en Treasury Investment Trust’ in januari 2019 voor het eerst ingediend bij de SEC.

Ondanks de 6 wijzigingen die zij gedaan hebben in hun aanvraag in 13 maanden tijd, verwierp de SEC de ETF van Wilshire-Phoenix, vanwege bezorgdheid over de manipulatie van de Bitcoin-markt en de beperkte bescherming van investeerders.

Er komt een Bitcoin ETF als de vraag toeneemt

Chris Hempstead, de directeur van institutionele bedrijfsontwikkeling bij ETF en hedgefondsaanbieder IndexIQ, voorspelt dat er een Bitcoin ETF zal komen naarmate de vraag naar het product in de detailhandel toeneemt.

Hij zei het volgende:

“Ik betwijfel ten zeerste dat dit de laatste druppel zal zijn. Ik denk dat iedereen zal blijven luisteren naar de feedback en de opmerkingen van de SEC, wat hun opmerkingen zijn, en hierop zullen inspelen.”

Ondanks het voorspellen dat de commissie haar standpunt zal heroverwegen als ze de komende jaren met een wijdverbreide vraag wordt geconfronteerd, voorspelt Hempstead “geen significante wijzigingen in het besluit van de SEC in de nabije toekomst”.

Hij ging verder met:

“Op een gegeven moment, wanneer de marktvraag en de vraag van investeerders de slinger naar een bepaalde kant duwen, zullen ze er waarschijnlijk nog een keer naar kijken en andere overwegingen hebben.”

Eerst een CBDC, dan een Bitcoin ETF

Nick Colas, de mede-oprichter van investeringsanalysebedrijf DataTrek Research, uitte scepsis over het vooruitzicht dat de SEC binnenkort een Bitcoin ETF zal goedkeuren.

Hij zei:

“Je ziet een cryptocurrency vanuit de centrale bank zien, voordat je een Bitcoin ETF ziet.”

Stablecoins en andere cryptocurrency-producten

Hempstead voorspelt dat stablecoins en andere cryptocurrency-producten zullen worden gereguleerd naarmate de sector rijpt en het publiek meer inzicht krijgt in de interne werking van gedistribueerde grootboektechnologie (DLT).

Hij zei het volgende:

“Ik denk dat ze wachten op een beetje meer structuur en overzicht in de operationele complexiteit van cryptocurrency-transacties. Ik denk dat als we meer risicodiversificatie gaan zien en meer begrip over hoe deze verschillende producten (niet alleen Bitcoin) werken, ik denk dat dit waarschijnlijk is wat nodig is op het niveau van de Commissie.”

Blockchain is “belangrijker” dan Bitcoin

Volgens Dan Wiener, de voorzitter van Adviser Investments en de hoofdredacteur van The Independent Adviser voor Vanguard Investors, is de acceptatie van blockchain technologie door bedrijven ‘belangrijker’ dan cryptocurrencies.

Wiener verwierp het idee dat Bitcoin nodig is, met het argument dat betalingsplatforms zoals Venmo veel meer acceptatie hebben aangetrokken dan cryptocurrencies.

Hij zei:

“Hebben we echt Bitcoin nodig? Ik ben geen drugsdealer. Ik maak me geen zorgen over het verplaatsen van geld. We hebben veel, veel manieren om geld te verplaatsen. Ik weet niet of we onszelf of onze identiteit moeten kunnen verbergen.”

Bron: Cointelegraph

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!