Voormalig CFTC voorzitter zegt dat de Federal Reserve een digitale dollar moet ontwikkelen

Christopher Giancarlo, de voormalige voorzitter van de Commodity Futures Trading Commission (CFTC), gelooft dat het tijd is voor de Federal Reserve om een digitale valuta uit te geven. Dit vertelde hij in het programma On the Move van Yahoo Finance.

Hij zei dat de Federal Reserve een digitale valuta moet uitgeven om te kunnen concurreren met China’s aankomende CBDC. Hij benadrukte verder dat online winkelen in de VS zou profiteren van de mogelijkheid om een ​​digitale betalingsoptie aan te bieden, omdat er geen kosten zullen zijn zoals bij de traditionele bankpassen en creditcards.

Giancarlo voegde ook toe:

“Als we het hebben over een digitale dollar dan praten we over de virtuele wereld, om dezelfde directheid van betaling te hebben als in de analoge menselijke wereld.”

Giancarlo gelooft verder dat een digitale dollar agnostisch is voor andere initiatieven in de cryptocurrency-ruimte. Hij zei dat Bitcoin, en innovaties zoals de Libra van Facebook, hun eigen “waardeproposities” hebben en naast elkaar kunnen bestaan ​​met een CBDC.

Hij verklaarde dat:

“Ik denk dat de markt altijd beter is als er veel concurrentie is … Een instrument zoals Bitcoin kan het equivalent van de digitale dollar zijn. Het kan dienen als het digitale goud.”

Giancarlo heeft ook gepleit dat het Amerikaanse regelgevingskader updates nodig heeft om zich aan te passen aan de veranderingen die cryptocurrencies voor de financiële instellingen brengen.

Hij zei het volgende:

“Het gaat dingen drastisch veranderen en onze wetten moeten daarmee evolueren, zoals ze in de jaren 90 hebben gedaan. Nu moeten ze opnieuw evolueren.”

Vorige week plaatsten wij nog een bericht waarin wij aangaven dat Zweden bezig is met het testen van een eigen CBDC, genaamd e-krona.

Tevens heeft de Bahama’s in december een CBDC-pilotprogramma gelanceerd en heeft een volledige uitrol ergens in de tweede helft van 2020 gepland staan.

China heeft aangegeven dat het zijn eigen CBDC ontwikkelt, maar de ontwikkelingen daar zijn tot nu toe niet zo verontwikkeld als Zweden en de Bahama’s.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!