Bahama's digitale valuta

Vandaag start de Bahama’s met het testen van een eigen digitale valuta

Inwoners van het eiland Exuma kunnen zich vanaf vandaag inschrijven voor het ‘Project Sand Dollar‘ van de centrale bank van de Bahama’s. Wanneer ze dit doen, zullen zij een mobiele wallet ontvangen, die volgens de Bahamaanse regering, de toekomst van betalingen op de eilandengroep zal vergemakkelijken. Dit volgens een artikel die gisteren op CoinDesk verscheen.

De op de detailhandel gerichte digitale valuta van de Bahama’s is ontwikkeld omdat steeds meer overheden spelen met het idee van een eigen CBDC.

Bankiers drongen erop aan dat “Sand Dollar” een “digitale fiatvaluta” is en geen cryptocurrency, stablecoin of concurrent van de Bahamaanse Dollar. In plaats daarvan is het gewoon een digitale versie en “in alle opzichten equivalent aan de papieren valuta”.

Maar het is ook een stap in de richting van het langetermijndoel van de Bahama’s om een ​​volwaardige digitale valuta vanuit de centrale bank (CBDC) te lanceren. Het project zou binnenlandse bewoners en bedrijven verbinden via een naadloze digitale betalingsinfrastructuur.

Hierdoor kunnen bewoners retailers betalen via aan de portefeuille gekoppelde QR-codes. De centrale bank geeft aan dat dit uiteindelijk kan leiden tot lagere kosten (besparing op het drukken van een valuta) en lagere transactiekosten, en daarnaast tot betere financiële integratie.

“Een algemeen aanvaarde CBDC zou gebruikers minder risico op gewelddadige misdrijven geven die zich richten op houders van contanten, en mogelijk de beveiligings- en verzekeringskosten verlagen die gepaard gaan met het houden van contanten in bedrijfspanden,” gaf de aankondiging aan.

Voor nu zijn er echter wel wat restricties. Zo kunnen bedrijven niet meer dan $1 miljoen in hun digitale portemonnee houden, noch kunnen ze meer dan een achtste van hun jaarlijkse activiteiten via de portefeuilles in een bepaalde maand uitvoeren. Individuen zijn gelimiteerd tot maximaal $500, met hogere limieten via “verbeterde due diligence” op hun accounts.

De Centrale Bank “zal deze limieten in de loop van de tijd aanpassen als dat nodig is”, aldus de centrale bank.

Eerder deze maand publiceerden wij al een artikel waarin duidelijk werd dat de Zweedse Riksbank bezig is met zijn langverwachte ‘e-krona’ in samenwerking met consultancy Accenture.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN