China CBDC

China gaat eigen digitale valuta dit jaar nog testen

China is eindelijk van plan om de eerste praktijktest van zijn centrale bank digitale valuta (CBDC) uit te voeren. Dit volgens een artikel dat vandaag door lokaal medium Caijing geplaatst werd.

Volgens het bericht staat de eerste pilot voor de CBDC gepland om getest te worden vóór het eind van 2019. Daarnaast geven zij aan dat het mogelijk getest gaat worden in de stad Suzhou en dat vier grote banken en grote economische deelnemers, zoals China Telecom, het zullen gaan testen onder leiding van de People’s Bank of China (PBoC).

Het bericht gaat verder met zeggen dat dit:

“Een stap zal zijn om rationeel het proefverificatiegebied, het scenario en de reikwijdte te selecteren, en de introductie en toepassing van de digitale vorm van fiatvaluta geleidelijk aan te bevorderen.

In vergelijking met de vorige pilot, zal de digitale valuta test van de centrale bank dit keer het centrale banksysteem verlaten en echte servicescenario’s invoeren, zoals transport, onderwijs en medische behandeling, waarbij C-eindgebruikers worden bereikt en frequente toepassingen worden gegenereerd.”

In Shenzhen stimuleert de PBoC wat het beschrijft als een ‘paardenrace’, waarbij elke bank de digitale valuta anders zal gaan beheren en met elkaar concurreren, om zo de bredere acceptatie van het model in de toekomst te waarborgen. Daarnaast kunnen andere locaties worden opgenomen in de test, echter is daar nog niks over bekend.

Met het debuut zal de PBoC de eerste centrale bank ter wereld zijn die een digitale valuta uitgeeft.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN