China CBDC

China implementeert crypto wet, in voorbereiding op komende CBDC

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

China heeft formeel een wet geïmplementeerd die betrekking heeft op cryptografisch wachtwoordbeheer, als onderdeel van zijn pre-releaseplannen voor zijn centrale bank digitale valuta (CBDC). Dit volgens een artikel dat gisteren op China Money verscheen.

De nieuwste voorschriften zijn wettelijk bindend geworden, na hun onthulling in oktober vorig jaar.

Het Permanent Comité van het 13e Nationale Volkscongres in China keurde de cryptowet op 26 oktober goed. Het verdeelt wachtwoorden in het algemeen in drie verschillende categorieën: wachtwoorden, gemeenschappelijke wachtwoorden en commerciële wachtwoorden.

China Money schreef het volgende:

“Om te voorkomen dat met gegevens wordt geknoeid, is het noodzakelijk om alle gegevens met een wachtwoord te beschermen. De ontwikkeling van blockchain technologie kan niet los worden gezien van de voortgang van cryptografietechnologie.”

China heeft nog geen formele releasedatum vastgesteld voor zijn CBDC. Echter bevestigde de People’s Bank of China (PBoC) in december dat het live testen van de valuta bij geselecteerde banken nog zou beginnen, voordat 2020 begon.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN