Elon Musk praat over Bitcoin en cryptocurrencies

Elon Musk is de afgelopen jaren een behoorlijk populaire internetpersoonlijkheid geworden. Hij heeft deelgenomen aan verschillende podcasts en is een groot deel van de meme-gemeenschap op internet geworden. Echter werden zijn opvattingen over de cryptocurrency-sector nooit echt bevestigd door hem zelf.

Eindelijk deelt hij zijn mening

Musk heeft verschillende tweets gepost waarin cryptocurrencies worden genoemd, zoals Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en zelfs Dogecoin (DOGE). Hij heeft echter nooit toegegeven een crypto-gebruiker of investeerder te zijn, en hij heeft zijn houding tot nu toe nooit echt uitgelegd.

Onlangs verscheen Musk in een aflevering van ‘Third Row Tesla Podcast’, waarin hij verschillende onderwerpen besprak, en cryptocurrencies kwamen uiteindelijk ook als onderwerp naar voren. Zijn gastheren vroegen hem wat hij direct over Bitcoin dacht en Musk zei dat hij hier geen echte mening over heeft (1.33.00 uur).

Gelukkig heeft hij het dit keer niet bij gelaten, en hij deelde zijn visie op crypto. Hij onthulde dat hij het concept leuk vindt en denkt dat het ‘slim’ is. Hij maakt zich echter ook zorgen over hun rol bij illegale transacties.

Hij zei het volgende:

“Er zijn transacties die niet volgens de wet zijn. En er zijn natuurlijk veel wetten in verschillende landen. En normaal gesproken wordt contant geld gebruikt voor deze transacties. Maar om illegale transacties te laten plaatsvinden, moet contant geld ook worden gebruikt voor juridische transacties. Je hebt een illegale-legale brug nodig. Dat is waar crypto een rol speelt.”

Niet helemaal dark

Musk gaf toe dat crypto niet helemaal “dark” is, een verwijzing voor het gebruik ervan op het dark web, omdat dan niemand ‘normale dingen’ zou kunnen kopen. Hij merkte ook op dat er plaatsen zijn die geen contanten meer accepteren, wat aangeeft dat er zeker mogelijkheden zijn om crypto te gebruiken, legaal.

Musk concludeerde door te zeggen dat hij crypto kon zien als een vervanging voor contant geld, maar niet als een ‘primaire database’, zoals hij het uitdrukte.

Toch wees Musk erop dat hij niet probeert te oordelen over crypto, en in feite denkt hij dat er veel illegale dingen zijn die naar zijn mening niet illegaal zouden moeten zijn.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!