Duitse Banken

Duitse banken gaan wellicht Bitcoin adopteren

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Een nieuw wetsvoorstel in Duitsland zou banken in staat kunnen stellen om tegen 2020 de verkoop en bewaring van Bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies te ondersteunen. Dit volgens een artikel van het Duitse nieuwsmedium Handelsblatt dat op 27 november geplaatst werd.

Cryptocurrencies kopen via de bank

Het artikel schrijft dat het wetsvoorstel nu consensus vereist van de 16 staten van het land, nadat het met succes de Bondsdag, het Duitse federale parlement, gepasseerd is.

Mits het voorstel aangenomen wordt, zal het Duitse banken en financiële instellingen in staat stellen om het kopen van cryptocurrencies voor klanten te vergemakkelijken.

Het Handelsblatt schetst het volgende:

“Vanaf 2020 zullen financiële instellingen hun klanten online bankieren kunnen aanbieden, vrijwel met één druk op de knop, samen met klassieke effecten zoals aandelen en obligaties, evenals cryptocurrencies.”

Wordt Duitsland een crypto-paradijs?

Het nieuws van de rekening is enthousiast ontvangen door de binnenlandse industrie. Zo zei Sven Hildebrandt, hoofd van Distributed Ledger Consulting, het volgende:

“Duitsland is goed op weg om een ​​crypto-paradijs te worden. De Duitse wetgever speelt een innovatorrol in de regulering van cryptocurrency.”

De Vereniging van Duitse Banken, een grote lobbygroep die meer dan 200 financiële instellingen vertegenwoordigt, zou het wetsvoorstel ondersteunen en beweren dat onder toezicht staande financiële instellingen beschikken over de ervaring en risicomechanismen om de activa van klanten te beschermen.

Meer crypto nieuws uit Duitsland

Eerder deze maand schreven wij een artikel dat de Duitse Volksbank, Raiffeisenbank Fürstenfeldbruck (VRF), in Noord-Beieren, nu zelfs negatieve rentetarieven op de kleinste deposito’s gaat berekenen. De bank gaf zelf aan dat zij het moesten doen, vanwege de kosten die zij betalen om geld te parkeren bij de Europese Centrale Bank.

De Bondsdag heeft tevens onlangs een verklaring gepubliceerd waarin wordt bepaald dat cryptocurrencies, zoals Bitcoin, “geen echt geld zijn”, onder verwijzing naar hun volatiliteit en naar verluidt beperkt gebruik voor betalingen. De verklaring toonde een voorzichtige lijn met betrekking tot stablecoins en benadrukte hun potentieel om het bestaande monetaire systeem te verstoren.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN