Negatieve rentetarieven

Duitse bank gaat negatieve rentetarieven op kleine deposito’s invoeren

Volgens meerdere lokale nieuwsmedia, waaronder de Süddeutsche Zeitung op 19 november, rekent de Duitse Volksbank Raiffeisenbank Fürstenfeldbruck (VRF), in Noord-Beieren, nu zelfs negatieve rentetarieven op de kleinste deposito’s. De bank gaf zelf aan dat zij het moesten doen, vanwege de kosten die zij betalen om geld te parkeren bij de Europese Centrale Bank.

In Duitsland hadden negatieve rentetarieven eerder alleen invloed op deposito’s boven €100.000. De VRF is de eerste bank in het land die besparingen onder dat niveau beoogt.

Het management van de bank gaf het volgende aan:

“Onlangs kwamen er meer klanten van andere banken naar ons toe waar ze hun tegoed al hadden opgebruikt.”

Contanten of Bitcoin

Negatieve rentetarieven beginnen een onderdeel te worden van het monetaire beleid van de ECB. Het fenomeen betekent uiteindelijk dat een deel van de spaarders banken moet betalen om hun geld te bewaren.

Critici hebben gewaarschuwd dat dergelijke bewegingen het publiek zouden stimuleren om in contanten te gaan, terwijl alternatieven zoals Bitcoin (BTC) ook kunnen gaan profiteren.

Ondernemer Cameron Winklevoss merkte vorige maand op dat cryptocurrency de ideale methode was om te ontsnappen aan negatieve rentetarieven op obligaties.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN