Bitcoin koers

Was één grote whale verantwoordelijk voor de Bitcoin koers stijging in 2017?

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Er werd eerder vandaag een artikel op Cointelegraph geplaatst waarin beweerd werd dat één enkele whale verantwoordelijk was voor de Bitcoin (BTC) koers stijging van 2017 naar $20.000.

Het artikel verwijst naar een onderzoek van John M. Griffin en Amin Shams van de universiteiten van Texas en Ohio, die op Bloomberg geplaatst werd. Zij hebben hun eerdere onderzoek bijgewerkt, waarin beweerd werd dat marktmanipulatie achter de Bitcoin koers stijging in december 2017 zat.

De analyse van Griffin en Sham, die voor het eerst gepubliceerd werd in een onderzoekspaper in juni 2018, betoogde dat transactiepatronen op de blockchain suggereerden dat Tether gebruikt werd om prijsondersteuning te bieden en de Bitcoin-markt te manipuleren.

In deze update, intensiveren de academici hun argument, dat formeel zal worden gepubliceerd in het Journal of Finance.

Naar verluidt beweren ze dat een analyse van Tether- en Bitcoin-transacties van 1 maart 2017 tot en met 31 maart 2018 hun mening consolideert dat één enkele entiteit, door middel van transacties via Bitfinex, achter de manipulatie zit:

“Dit patroon is alleen aanwezig in perioden na het bijdrukken van Tether, aangedreven door één enkele grote rekeninghouder en niet waargenomen door andere beurzen.”

De academici blijven beweren dat:

“Simulaties laten zien dat deze patronen hoogstwaarschijnlijk niet door toeval werden veroorzaakt. Deze ene grote speler of entiteit vertoonde helderziende markttiming of had een extreem grote prijsimpact op de Bitcoin koers die niet werd waargenomen in geaggregeerde stromen van andere kleinere handelaren.”

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN