Bakkt zet een nieuw handelsrecord van $20,3 miljoen neer

Bakkt Bitcoin (BTC) futures hebben wederom een nieuw record bereikt. Dit volgens gegevens van Intercontinental Exchange (ICE).

Volgens de laatste gegevens werd er meer dan $20,3 miljoen op 22 november verhandeld in Bitcoin (of 2728 futures-contracten). Dit betekent een stijging van 66% ten opzichte van de vorige dag en is ongeveer 30% hoger dan het vorige record dat op 8 november behaald werd.

https://twitter.com/BakktBot/status/1198138787244716032

Het nieuwe recordvolume valt ook samen met een aanzienlijke daling van de Bitcoin koers, die vrijdag onder $7.000 daalde. Eerdere stijgingen van de volumes zijn ook in lijn gebracht met belangrijke BTC-prijsbewegingen zoals te zien rond 25 oktober en 8 november.

Het digitale activaplatform bevestigde eerder deze week dat het contant afgewikkelde Bitcoin-futurescontracten vanaf 9 december gaat aanbieden op ICE Futures Singapore. Het eerste gereguleerde optiecontract voor Bitcoin wordt naar verwachting ook op dezelfde datum gelanceerd.

Ondanks een trage start zijn de volumes, van de fysiek afgewikkelde BTC-futures van Bakkt, geleidelijk toegenomen.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!