Bitcoin koers

Bakkt lanceert gereguleerd optiecontract voor Bitcoin

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Bakkt kondigde op donderdag 24 oktober aan dat het op 9 december het eerste gereguleerde optiecontract voor Bitcoin (BTC) futures zal lanceren.

Volgens het bericht zijn de belangrijkste kenmerken van het Bakkt Bitcoin-optiescontract kapitaalefficiëntie, contante of fysieke afwikkeling, opties in Europese stijl, lage kosten, evenals instant messaging, blocktransacties en optiesanalyses.

Bij opties Amerikaanse stijl kan de koper het recht op elk moment gedurende de looptijd uitoefenen. Bij opties met de Europese stijl kan hij dit alleen op de expiratiedag. Handel in opties is gedurende de gehele looptijd mogelijk bij zowel Amerikaanse als Europese stijl. Het verschil tussen de beide stijlen betreft dus het moment waarop de koper zijn recht kan uitoefenen.

Bakkt voegt toe:

“ICE Futures U.S. heeft het contract met de CFTC zelf gecertificeerd en we zijn verheugd om de benchmark futures-prijzen en institutionele kwaliteitsbewaring te kunnen benutten, om te voldoen aan de behoeften voor een contract met gereguleerde opties.”

Zoals Kelly Loeffler, CEO van Bakkt, in de aankondiging opmerkte, zal het Bakkt Bitcoin Options-contract gebaseerd zijn op Bakkt Maandelijks Bitcoin Futures-contract. Bakkt zal verder $1,25 per optiecontract in rekening brengen, vanaf januari 2020, na het debuteren van de opties zonder fees in december.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN