Bitmain ontslaat Micree Ketuan Zhan

Bitmain ontslaat per direct mede-oprichter

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Bitcoin Cash (BCH) is gisteren flink gestegen, nadat de mining-gigant en grote supporter Bitmain een senior executive had ontslagen.

In een vertaling van een e-mail van 29 oktober, geciteerd van crypto nieuws website CoinDesk, zei Bitmain’s mede-oprichter, Jihan Wu, dat de andere mede-oprichter, Micree Ketuan Zhan, het bedrijf had verlaten.

“De mede-oprichter, voorzitter, wettelijke vertegenwoordiger en uitvoerend directeur van Bitmain, Jihan Wu, heeft besloten Ketuan Zhan met onmiddellijke ingang te ontslaan.”

Waarschuwing naar personeel

Wu bood verder een waarschuwing aan degenen die met Zhan zijn blijven communiceren:

“Bitmain-personeel zal geen aanwijzingen meer opvolgen van Zhan of deelnemen aan een, door Zhan georganiseerde, bijeenkomst. Bitmain kan op basis van de situatie overwegen om arbeidscontracten te beëindigen van degenen die deze waarschuwing overtreden.”

Zhan is de grootste aandeelhouder van Bitmain, met een gerapporteerd belang van 60%.

Het plotselinge vertrek van Zhan markeert het laatste hoofdstuk in een reeks onverwachte gebeurtenissen bij Bitmain. Zoals Cointelegraph meldde, verliet Wu zelf plotseling zijn functie als CEO van het bedrijf in november 2018, in plaats daarvan een niet-uitvoerende rol op zich nemen in het bestuur.

Erger dan gedacht

In reactie op de e-mail beschreef privé-investeerder, Dovey Wan, de toon van Wu als ‘intens’ in de originele Chinese versie.

Ze zei het volgende op Twitter:

“WOW DIT IS DRAMATISCHER DAN IK DACHT.

Ik heb deze interne e-mail van Bitmain ontvangen die Jihan naar het hele bedrijf heeft verzonden, dit is INTENS.

Micree Zhan wordt onmiddellijk ontslagen uit alle operationele functies van het bedrijf. Niemand mag bevel van hem nemen of zijn vergadering bijwonen.”

Gisteren plaatsten wij nog een artikel op onze site waarin duidelijk werd dat, hoewel de Bitcoin (BTC) koers momenteel nog steeds erg volatiel is en het er niet naar uit ziet dat dit op korte termijn gaat stoppen, Bitcoin mining nog steeds erg interessant is.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN