Bitcoin mining is nog steeds erg interessant

Alhoewel de Bitcoin (BTC) koers momenteel nog steeds erg volatiel is en het er niet naar uit ziet dat dit op korte termijn gaat stoppen, is Bitcoin mining nog steeds erg interessant. Dit volgens een artikel dat vandaag op Bitcoinist verscheen.

Na de fantastische stijging van 2017 naar $20.000,- is de Bitcoin koers hard gedaald, zelfs tot onder de $4.000,-. Dit zorgde er voor dat een aantal mining farms hun deuren moesten sluiten. Dit zorgde tevens voor een daling in de hashkracht en moeilijkheidsgraad. Cumulatief gezien is de omzet voor miners echter blijven stijgen en bedraagt het op dit moment een equivalent van ongeveer $16 miljard aan block-beloningen.

Senior onderzoeksanalist Elias Simos heeft de cijfers bekeken en zag eind 2017 een omkeerpunt. Hij zei:

“Tot nu toe hebben miners, sinds begin 2013, het equivalent van $16 miljard toegewezen gekregen.

In de 4 jaar vóór ATH verdienden miners 2,5x minder dan de hoeveelheid die ze in de +/- 2 jaar daarna verdienden.

Het lijkt erop dat de top van 2017 een echt omkeerpunt was.”

Hoewel de prijzen in 2018 daalden, stegen de cumulatieve mining-opbrengsten. Afgezien van een dip in eind 2018, tijdens de diepten van de crypto-winter, heeft de hash-snelheid precies hetzelfde gedaan. Dit zou impliceren dat maar heel weinig miners daadwerkelijk gestopt zijn en met een groot vertrouwen door zijn gegaan. Deze gok heeft tot nu toe zijn vruchten afgeworpen en nu handelt BTC meer dan 190% hoger dan tijdens het dieptepunt van 2018.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!