China CBDC

China onderzoekt blockchain en kunstmatige intelligentie voor grensoverschrijdende betalingen

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

China onderzoekt de mogelijkheden met betrekking tot blockchain en kunstmatige intelligentie bij grensoverschrijdende betalingen.

Lu Lei, het plaatsvervangend hoofd van de Chinese regulator State Administration of Foreign Exchange (SAFE) heeft aangegeven dat ze deze twee technieken willen gebruiken met bijzondere aandacht voor risicobeheer. Dit meldde Reuters op 27 oktober.

Lu zei dat de basis van risicobeheer het opzetten van een effectieve financiële infrastructuur is, en stelt voor dat Shanghai, de financiële hub van China, digitale technologie omarmt terwijl het zijn systemen voor betaling en afwikkeling versterkt.

Hij merkte op dat SAFE, de toepassing van FinTech en AI op internationale financiën bevordert.

Lu zei het volgende op een forum in Shanghai.

“We moeten speciale aandacht besteden aan de snelle ontwikkeling van digitale financiën en fintech. Wanneer we niet helemaal zeker zijn waar een nieuwe bedrijfsvorm naartoe gaat, moeten we aandacht besteden aan risicobeheer.”

Eerder schreven we al een artikel waar De Chinese president, Xi Jinping, opriep om de acceptatie van blockchain technologie te versnellen. Dit zorgde naar alle waarschijnlijkheid ook voor de recente Bitcoin (BTC) stijging. Klik hier voor dit artikel.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN