KuCoin

Binance onderzoek: Bakkt mede-verantwoordelijk prijsdaling

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Een nieuw onderzoek van Binance toont aan dat de lancering van Bakkt er mede voor zorgde dat de Bitcoin koers 20% daalde.

Het onderzoek geeft aan dat de handelsactiviteit van Bakkt tegenviel en niet de resultaten boekte dat het gehoopt had. Het onderzoek gaf het volgende aan:

“Een mogelijke reden, die de prijsdaling van Bitcoin verklaart, kan de algemene onverschilligheid zijn ten opzichte van de langverwachte release van Bakkt, omdat de BTC-prijzen per dag daalden met meer dan $1.000 per dag.

Hierdoor zou het een klassiek geval kunnen zijn van het fenomeen “koop het nieuws, verkoop het gerucht” dat zich in de crypto-industrie voordoet?

Bakkt werd aangeprezen door vele ‘crypto-analisten’ als een aanvullend primair kanaal om grote institutionele stromen naar cryptocurrency- en digitale activamarkten te brengen. Het zal dit in de toekomst wellicht nog doen, zoals wordt geïllustreerd door de trage start van de CME-futures en de daaropvolgende toename in volumes. Op de korte termijn lijkt de teleurstellende start van Bakkt echter bij te dragen aan de recente prijsdaling.”

In een eerder bericht gaf Bakkt zelf al aan dat het mede-verantwoordelijk zou kunnen zijn voor de dalende Bitcoin koers. Het nieuwe platform gaf namelijk op Twitter het volgende aan:

“Op onze tweede dag van de operatie, toont volledig transparante handel in maandelijkse Bakkt Futures-contracten dat Bitcoin de dag beëindigt op $8.560 en 166 BTC zijn er verhandeld.”

Wat denken jullie? Is Bakkt hier mede-verantwoordelijk voor?

Wil je traden in cryptocurrencies, maar heb je nog geen account op Binance? Meld je dan aan door hieronder te klikken!

Je krijgt ook nog eens 10% Commission Kickback Rate van ons. ?

Binance

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN