Bitcoin koers

Futures afwikkelingsdata manipuleren Bitcoin koers

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Een nieuw onderzoek, dat uitgevoerd is door Arcane Research en gepubliceerd werd door het Noorse crypto-nieuwsplatform Kryptografen op dinsdag 24 september, concludeerde dat futures afwikkelingsdata de Bitcoin koers manipuleren.

De data laat zien dat vooral de afwikkelingsdata van de Bitcoin-futures van de CME Group de Bitcoin-markt negatief beïnvloeden.

CME was een van de eerste die Bitcoin-futures lanceerde (december 2017). Sindsdien is de belangstelling gegroeid, met dit jaar frequente handelsvolume-records.

Het bedrijf analyseerde de koersveranderingen van januari 2018 tot augustus 2019 en constateerde dat Bitcoin 75% van de keren, voordat CME betalingen uitvoerde, de koers naar beneden ging.

Arcane publiceerde de cijfers slechts enkele uren voordat Bitcoin 15% dook naar de $8.000. Die gebeurtenis gebeurde enkele dagen vóór een belangrijke afwikkelingsdatum: op vrijdag vervalt 50% van de open interest in Bitcoin-opties.

Voor Arcane is een dergelijk prijsgedrag echter zeer verdacht en gaven het volgende aan:

“De cijfers ondersteunen dus een hypothese dat de Bitcoin-prijs wordt gemanipuleerd voorafgaand aan CME-afrekening.

Heeft Bakkt invloed gehad?

Bakkt gaf echter op social media aan dat, ondanks de moeizame start, hun platform geholpen heeft bij het vinden van de daadwerkelijke waarde van Bitcoin.

Het bedrijf gaf het volgende aan:

Prijsontwikkeling vindt plaats voor onze ogen

“Op onze tweede dag van de operatie, toont volledig transparante handel in maandelijkse Bakkt Futures-contracten dat Bitcoin de dag beëindigt op $8.560 en 166 BTC zijn er verhandeld.”

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN