Crypto Nieuws

Hedera Hashgraph lanceert Open Access mainnet

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Het langverwachte DLT platform Hedera Hashgraph heeft de lancering aangekondigd van zijn Open Access (OA) mainnet-beta. Dit volgens een blogpost dat door de organisatie gedeeld werd op maandag 16 september.

Open Access

De OA zorgt ervoor dat het grote publiek accounts kunnen aanmaken en ontwikkelaars kunnen beginnen met het bouwen van DApps (gedecentraliseerde applicaties). Het bedrijf geeft het volgende aan:

“Met honderden ontwikkelaars die de afgelopen maanden tijdens de gesloten bèta al aan het netwerk hebben gebouwd, lanceert Hedera haar mainnet met 26 DApps en oplossingen die nu live zijn. […] Met Open Access biedt het Hedera Hashgraph-netwerk drie services:

– Een cryptocurrency, gelimiteerd tot 10.000 transacties per seconde.

Smart Contracts.

– File Service.

Het smart contract- en bestandsserviceaanbod van Hedera wordt momenteel beperkt tot 10 transacties per seconde.”

Volgens de aankondiging is Hedera van plan om de snelheid van het netwerk in de rest van 2019 methodisch te verhogen. Tegelijkertijd zal de onlangs aangekondigde Hedera Consensus Service later dit jaar openbaar beschikbaar zijn.

HBAR distributie

Hedera zal ook beginnen met de distributie van de native HBAR-token. Hierover zegt Hedera het volgende:

“Naar verwachting zal minder dan 8% van het totale aanbod van HBAR vóór eind 2019 circuleren en minder dan 34% zal in de eerste 5 jaar, na de lancering van het netwerk, circuleren. Dit releaseschema is één van de mechanismen die ervoor zorgen dat geen enkele aanvaller het netwerk kan verstoren. Het zal er ook voor zorgen dat de prijs van HBAR primair wordt bepaald door marktkrachten, in plaats van door de Hedera Council.”

Het whitepaper merkt verder op dat investeerders die hebben deelgenomen aan de drie ronden van de $124 miljoen crowdsale de eerste zijn die HBAR’s ontvangen. Dit zijn in totaal meer dan 379 miljoen tokens. Nog eens 1,95 miljoen tokens gaan naar adviseurs, leveranciers en andere deelnemers. De bestuursraad van het netwerk is van plan om het totale aanbod van 50 miljard HBAR’s in de komende 15 jaar vrij te geven.

Aanvankelijk kondigden 14 cryptocurrency-exchanges en over-the-counter bureaus hun plannen aan om Hedera’s HBAR-tokens te gaan verhandelen, namelijk: AlgoZ, BitOoda, Bering Waters, Bittrex, Carbon, Galaxy Digital, Galois, GSR, Liquid, OkCoin, OKEx, OSL, Upbit en xFutures.

Gedecentraliseerd

Volgens de officiële website van het platform, bestaat de raad van Hedera uit ‘s werelds toonaangevende organisaties, zoals Boeing, Deutsche Telekom, IBM, Nomura Holdings, Tata Communications, FIS Global en anderen.

Bron: Hedera

Elk lid is eigenaar van een node op het Hashgraph-netwerk.

In een eerder bericht werd al duidelijk dat IBM en Tata Communications toegetreden waren tot de raad van bestuur.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN