Zwitserse Bitcoin Suisse vraagt bank licentie aan

De Zwitserse crypto broker Bitcoin Suisse heeft bank en effectenmakelaar licenties aangevraagd bij de Zwitserse financiële toezichthouder. Dit werd bevestigd door het bedrijf in een persbericht dat op dinsdag 16 juli geplaatst werd.

Bitcoin Suisse zei dat het verschillende aanvragen had ingediend bij de Zwitserse Financial Markets Supervision Authority.

Het bedrijf zegt deze stap te zetten omdat het zich wil aanpassen aan het snel veranderende regelgevend landschap ten opzichte van cryptocurrencies.

“Met deze licenties zou Bitcoin Suisse zijn aanbod verder kunnen uitbreiden met gereguleerde diensten en producten, waardoor het zijn positie als toonaangevende leverancier van crypto-financiële diensten versterkt.”

Het bedrijf kondigde ook aan dat zij, ter voorbereiding op de licentie, 45 miljoen Zwitserse franken ($45,7 miljoen) heeft overgemaakt naar een, niet bij naam genoemde lokale instelling. Deze storting zal dienen als onderpand voor een standaard bankgarantie, het veiligstellen van fiatdeposito’s van klanten en verenigde crypto-deposito’s.

Dit bedrag zal binnenkort oplopen tot 55 miljoen frank ($55,8 miljoen), aldus Bitcoin Suisse.

Bij het aanvragen van de bankstatus voegt Bitcoin Suisse zich bij een aantal andere grote partijen in de crypto-markt, zoals Bank Seba en blockchain-startup Signum.

Seba heeft vorig jaar september 100 miljoen Zwitserse frank ($103 miljoen) ingezameld om een bank op te richten. Het doel van deze bank is om cryptocurrency gerelateerde diensten aan te bieden.

Bron: Cointelegraph

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!