Binance kondigt project Venus aan – een ‘Libra-killer’?

Deze ochtend kondigde Binance het Venus project aan en dit project zou moeten concurreren met Facebook’s Libra-cryptocurrency.

Project Venus is een open blockchain project om lokale stablecoins en digitale producten aan lokale fiat valuta te koppelen. Naar eigen zeggen zoeken ze allianties aan te gaan met overheden, technologische bedrijven en grote instellingen om ontwikkelende- en ontwikkelingslanden te ondersteunen om een nieuwe valuta te ontwikkelen.

Sinds de start van de Binance Chain in april heeft het bedrijf ervaring opgedaan in het stabiel en veilig draaiend houden van een blockchain ecosysteem. De aan Bitcoin gekoppelde stablecoin BTCB en de aan de Britse pond gekoppelde BGBP zijn voorbeelden van successen die ze boekten met snelle, efficiënte en veilige grensoverschrijdende transacties. De ervaringen die ze hebben met de wettelijke regelgevingen wereldwijd zal hen helpen om het hele proces te begeleiden en ondersteunen.

Binance lijkt zo helemaal mee te willen surfen op de golf die het Libra project ingezet heeft. Ze zetten de deuren wagenwijd open voor samenwerkingen met grote coöperaties of ontwikkelingslanden die op de band willen springen van gereguleerde crypto-valuta.

Net zoals Libra van Facebook en Gemini van de Winklevoss twins, is Venus van Binance een volgend product dat zich een naam aanmeet die de astronomische toer opgaat en in de sterren geschreven lijkt.

Wil je traden in cryptocurrencies, maar heb je nog geen account op Binance? Meld je dan aan door hieronder te klikken!

Je krijgt ook nog eens 10% Commission Kickback Rate van ons. ?

Binance

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!