Bitcoin en altcoins zitten in een zeepbel?

Er gaan altcoins sneuvelen

We hebben allemaal ‘last’ van rode cijfers in onze portfolio’s, echter voorspeld de trading veteraan, Peter Brandt, dat het lot van veel altcoins hetzelfde zal zijn als de gesneuvelde bedrijven in de dotcom tijd. Hij voorspelt dat Bitcoin’s stijging zich dit keer niet zal uitbreiden naar de gehele cryptocurrency-sector (in tegenstelling tot 2017). Hij zei het volgende:

“Na de ineenstorting van 2001-02 stegen de dotcoms die echte waarde toevoegden enorm. De ‘alt’ .coms gingen echter failliet.”

Bitcoin gaat sneller dan verwacht

Ondertussen heeft Blockstream CEO Adam Back, uitvinder van het hashcash proof-of-work (PoW) dat later werd gebruikt in Bitcoin’s mining-algoritme, de munt op een positievere manier vergeleken met de dotcom tijd. Hij zei namelijk:

“Bitcoin is veel verder en veel sneller dan mensen hadden verwacht. Er was een gezegde in het vroege dotcom-tijdperk over de internettijd, echter lijkt de Bitcoin-tijd nog sneller te gaan.”

Amazon vs Bitcoin

Het Twitter account Ceteris Paribus heeft echter een mooie vergelijking gepost van Amazon (1997-2001) vs Bitcoin (2015-2019).

“De huidige BTC-cyclus spiegelt AMZN tijdens de internetzeepbel, maar het herstel is veel sneller gegaan. Zelfs met de recente sell off is Bitcoin 54% lager dan zijn hoogste punt, tegenover de 85% die Amazon in een vergelijkbaar tijdsbestek verloor.”

https://twitter.com/ceterispar1bus/status/1151455697118400512

Gisteren postte wij een Bitcoin analyse van Het Crypto Huis, waarin werd aangegeven dat zij verwachten dat wij een kleine reversal gaan maken, om opnieuw de $10.200 zone op te zoeken. Lees de volledige analyse hier!

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!