Bitcoin prijs analyse door Het Crypto Huis (17-7)

Op het moment van schrijven hanteert Bitcoin een prijs van $9750. Na een flinke drop te hebben gezien verloren wij een aantal belangrijke levels. Waar kijken wij nu naar?

Dagoverzicht

Op het dagoverzicht is goed te zien dat wij gisteren met een flinke bearish candlestick zijn gesloten. Echter als wij nu, op het moment van schrijven, kijken hoe de daily candle zich vandaag aan het vormen is, trekt dit zeker mijn aandacht. In overal zijn we toch wel echt in de bearish zone beland. Echter na de flinke drop, zien wij dat Bitcoin zich vandaag weer wat weet aan te trekken. Zijn wij toe aan een (kleine) reversal? Hiervoor wil ik wat meer inzoomen naar de wat kleinere tijdframes.

Dagelijkse grafiek:

4-uur overzicht

Op het 4 uur tijdframe kunnen wij zien dat Bitcoin zich met een bullish engulfing heeft gesloten. Dit is een sterk signaal voor de bulls, maar natuurlijk wel op het kleine/midi tijdframe.

De MacD & STOCH RSI (4H)

De MacD en Stochastic RSI tonen beide enige kracht. We kunnen zien dat beide zich omhoog beginnen te wijze, wat zou kunnen betekenen dat we deze dag(en) enige prijsbewegingen omhoog kunnen zien.

1-uur & 2 uur overzicht

Een ander sterk gegeven, wat ook zeker met deze stijging te maken kan hebben, is dat wij op het 1 uur tijdframe en op het 2 uur tijdframe een flinke Bullish divergence hebben gevormt, die zich dus nu aan het uitspelen is.

Op de prijs maken wij een ‘Lower Low’ en op de indicator maken wij een ‘Higher Low’.

1 uur grafiek:

15-minuten overzicht

Op het 15 minuten overzicht kunnen wij zien dat Bitcoin zijn bullish momentum wist te herpakken. Ook zien we in het volume terug dat er weer leuk is op gekocht. We vormde vandaag op het kleinere tijdframe de wel bekende Descending Broadening Wedge. Deze heeft zich positief uitgebroken wat ons ook naar de target van $9760 heeft gebracht. Vanaf hier ($9700) zouden wij de $9400-$9500 zone opnieuw kunnen opzoeken, om vervolgens vanaf daar de C wave te beginnen en de 10.200 opnieuw op te zoeken (zie de grafiek hieronder).

15 min grafiek:

Support levels

– $ 9100 (short term)

– $ 8500 (short term)

– $ 8000 (short term)

– $ 7450 (mid-term)

Resistance levels

– $ 10.200 (short term)

– $ 10.600 (short term)

– $ 11.000 zone (short term)

– $ 11.400 (short term)

– $ 13.100 (mid term)

Conclusie

Op dit moment denk ik dat wij een kleine reversal gaan maken, om opnieuw de $10.200 zone op te zoeken. Afhankelijk wat voor reactie wij daar krijgen, maar het meest waarschijnlijke is dat wij daar hard weerkaatst worden, om vervolgens een nieuwe lokale low te maken.

YouTube

Ben jij benieuwd naar welke patronen ik kijk voor Bitcoin, Ethereum en Cardano? Bekijk dan de video hieronder!

Dit artikel is geschreven door onze partners van Het Crypto Huis. Wil je meer informatie over wie zij zijn en wat zij doen? Klik dan hier om hun website te bezoeken of klik op de afbeelding hieronder! Je kan ze ook joinen op Telegram.

Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!