Bitcoin daling komt waarschijnlijk door Libra

Bitcoin (BTC) heeft in de afgelopen 24 uur een aardige dip gemaakt. Verschillende websites schrijven over het feit dat het zou kunnen komen door de negatieve reactie van het Federal Reserve op het project van Facebook (Libra).

De voorzitter, beter bekend als Jerome Powell, heeft namelijk aangegeven dat Libra ook “veel ernstige zorgen” heeft opgeworpen rond financiële stabiliteit en consumentenbescherming.

Er gaan dus geruchten in de ronde dat dit in relatie staat met de ruim 12% dip die ’s werelds grootste cryptocurrency te verduren heeft gekregen. Bitcoin daalde namelijk tot $11,169,- (Coinbase).


Het is slechts twee weken geleden dat Bitcoin weer boven de $13,000,- raakte. Dit heeft 17 maanden op zich laten wachten en tot nu toe kunnen we nog steeds een winst van ruim 200% noteren (sinds begin 2019).

Maar toch begon het digitale goud te zakken toen Powell zei dat hij “ernstige zorgen” had over het geplande Libra-project van Facebook. Hij zei:

“Libra bezorgt ons ernstige zorgen over privacy, witwaspraktijken, consumentenbescherming en financiële stabiliteit. Dit zijn zorgen die grondig en publiekelijk moeten worden aangepakt.”

Deze uitspraak heeft echter niet alleen voor een daling gezorgd bij de grootste cryptocurrency. Nummer 2 en 3 (ETH en XRP) daalden ook. ETH daalde met ruim 13% tot $270,-, terwijl XRP met 15% zakte tot ongeveer $0,33.

Gisteren plaatsten wij al een bericht op onze site waarin duidelijk werd dat The Fed en de Amerikaanse Centrale Bank sceptisch tegenover Libra staan.

Tevens plaatsten wij maandag een bericht waarin een bestuurslid van de Europese Centrale Bank zei dat financiële regelgevers snel zullen moeten handelen om zich voor te bereiden op de stablecoin van Facebook.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!