Europese Centrale Bank geen plannen voor eigen valuta

De president van de Europese Centrale Bank, Mario Draghi, heeft op woensdag 12 september aangegeven dat zij geen plannen hebben om een eigen digitale valuta uit te geven. Dit kwam naar boven in dit bericht.

Als antwoord op de vraag van Europese Centrale Bank-lid Jonás Fernández zei Draghi dat substantiële ontwikkeling nog steeds nodig was in de onderliggende technologie achter cryptocurrencies, voordat de Centrale Bank zou overwegen om ze te gebruiken. Hij zei:

“De technologieën die mogelijk kunnen worden gebruikt om een ​​digitale valuta van de centrale bank uit te geven, zijn nog niet grondig getest en vereisen verdere ontwikkeling, voordat ze in een centrale-bankcontext kunnen worden gebruikt.” Hij voegde hier aan toe:

Desalniettemin analyseert de Centrale Bank zorgvuldig wat de mogelijke gevolgen van de uitgifte van een dergelijke valuta als aanvulling op contanten kan zijn. Hij voegde eraan toe dat er momenteel “geen concrete behoefte” is om een ​​extra valuta in de eurozone uit te geven, waarbij de vraag naar bankbiljetten “blijft groeien” in de EU28. 

“De ECB en het Euro systeem hebben momenteel geen plannen om een ​​digitale valuta van de centrale bank uit te geven,”

Draghi zet de vrome houding voort die zij al hadden op door banken uitgegeven cryptocurrency, in tegenstelling tot bewegingen van landen als Rusland en China staan zij nog niet open voor deze innovatie.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!